Vai grūtniecības laikā vajadzētu skatīties filmas par dzemdībām?

Vai grūtniecības laikā vajadzētu skatīties filmas par dzemdībām?

10. Oct 2010, 12:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ikviena topošā māmiņa, kura gaida pasaulē savu pirmdzimto, nezina, kas ir dzemdības. Teorija ir un paliek teorija.

 {pic:1}

Pasūti Māmiņu Kluba filmu par dzemdībām!

 

 

Draudzeņu teiktais par to, ka dzemdības ir ļoti sāpīgas, nav īpaši biedējoši, jo katrai sievietei ir savs sāpju slieksnis un katra sāpes uztver citādi. Tomēr, jāatzīst, kad tas atkārtojas atkal un atkal, tas kļūst nedaudz biedējoši..

{pic:2}

Beigu beigās tomēr jācenšas ikvienai sevi noskaņot pozitīvi, jo galarezultāts taču ir mazulis!! Arī man bija sajūta, ka viss izdosies lieliski! Vēl tagad atceros, ka vecmāte un ārste brīnījās, ar kādu optimismu esmu nākusi uz dzemdībām un ka man nemaz nebija jautājumu vai šaubu par to, ka kaut kas varētu noiet greizi.

 

Pirms dzemdībām es neskatījos dzemdību filmas, jo zināju, ka tas varētu kaut kādā veidā sabojāt manu priekšstatu par dzemdībām. Arī vīram bija līdzīgi. Kad bijām uz dzemdību sagatavošanas kursiem un rādīja kadrus no dzemdībām, vīrs jutās neomulīgi un mēģināja uzmanību novērst ar kaut ko citu. Šajos kadros tiešām nebija nekas šausmīgs, tomēr kaut kas atturēja no skatīšanās.

{pic:3}

Jāatzīst, ka tad, kad uzzināju, ka Māmiņu Klubam iznākusi filma par dzemdībām, ar lielu nepacietību gaidīju, kad varēšu to noskatīties, jo man jau bija vienas dzemdības aiz muguras un bija savs viedoklis par to un gribēju izjust pozitīvās emocijas vēlreiz. Un es to tiešām arī ieguvu!

 

Kā Jums šķiet, vai grūtniecības laikā ir jāskatās dokumentālās filmas par dzemdībām? Lai gan šos kadrus bieži rāda kursos, topošā māmiņa pati var izvēlēties, vai to skatīties vai nē, kaut atrodot kadrus internetā. Tātad vai vajag skatīties dzemdību filmas?

 

Skaidrs, ka katrai būs sava atbilde, tomēr padalieties ar savu stāstu, kā bija Tev grūtniecības laikā!

 

Kristīne

mamma27 mamma27 18. Jan 2010, 18:26

Man nepatika tā filma, bet vīram jau nu pilnīgi bez emocijām😀) Kaut ko jau vajag paskatīties, bet labāk jau nu pēc iespējas mazāk tos asiņainos skatus.
Tāpēc jau tie vīrieši baidās nodzemdībām,bet reali jau neviens starp kājām nelūr izņemot ārstus.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Māmiņu Kluba dzemdību filmu veidojam ar domu, lai nebūtu jāsatraucas - parādot soli pa solim dabiskas dzemdības

18. Jan 2010, 11:12

Protams, ka pirms dzemdībām šis tas bija redzēts (ko gan tagad nevar netā atrast 😀) tiesa, speciālos kursos negājām, un labi, ka tā. Dzemdēju ūdenī un viss process bija pilnīgi savādāks kā tradicionālās sauszemes dzemdības, ko parasti rāda šādos video.

Joprojām domāju, ka sieviete pati var savas dzemdības "izdomāt", resp., noskaņoties, kādas tās būs. Protams, ir jāzina, kādi procesi notiek, bet īpaši saskatīties video ir no lieka, jo katrai sievietei ir pašai savs dzemdību stāsts. Man liekas, ka, saskatoties šos video, grūtnieces no lieka satraucas.