Vai ar Māmiņu Kluba kursos iegūto zīmogu mātes pasē var dzemdēt visās dzemdību nodaļās?

Vai ar Māmiņu Kluba kursos iegūto zīmogu mātes pasē var dzemdēt visās dzemdību nodaļās?

20. Jul 2011, 12:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šādu jautājumu Māmiņu Klubs saņem diezgan bieži! Un atbilde ir viena- JĀ, var! Ar Māmiņu kluba dzemdību sagatavošanas kursos iegūto zīmogu mātes pasē var dzemdēt ikvienā dzemdību nodaļā Latvijā!


PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!

 

Lai iegūtu zīmodziņu mātes pasē, kas apliecina, ka esat gatavi ģimenes dzemdībām, jāapmeklē 4 lekciju cikls, kurā uzzināsi vairāk par dzemdību vietas izvēli, dzemdību priekšvēstnešiem, pozām dzemdību laikā, krūts ēdināšanu, jaundzimušā aprūpi un citām interesantām lietām, kas saistītas ar dzemdībām un bēbīti! 

 

Tātad uz kursiem vari nākt kopā ar partneri, draudzeni, mammu vai kādu citu uzticības personu, ar kuru plāno kopā piedalīties dzemdībās. Un šai atbalsta personai obligāts apmeklējums ir pirmajā un ceturtajā lekcijā (krūts ēdināšanas un jaundzimušā aprūpes lekcijas apmeklējums ir pēc izvēles, tomēr priecājamies, ka arvien vairāk tēvu apmeklē arī šīs lekcijas), savukārt Tev, topošā māmiņ, jāapmeklē visas četras lekcijas! 

 

Kad būsi apmeklējusi ar savu partneri visas četras lekcijas, pēdējā lekcijā iegūsi zīmodziņu mātes pasē un vecmātes parakstu, kas apliecinās, ka esat gatavi ģimenes dzemdībām jebkurā Latvijas dzemdību nodaļā!

 

Visai vienkārši, vai ne?

 

Ja neesi rīdziniece, aicinām pieteikties uz dzemdību sagatavošanas kursiem, kas notiek sestdienās! 

1

1.lekcija - Veselīga grūtniecība, dzemdību plāna sastādīšana, vietas izvēle.

Kāda ir veselīgas grūtniecības norise? Kā izvēlēties dzemdību vietu? Vai ir nepieciešams slēgt līgumu ar vecmāti?

 

2.lekcija - Krūts zīdīšanas pamatprincipi, pozas, problēmas un to risinājumi.

2 stundu ilgā nodarbībā pasniedzēja pastāstīs par krūts zīdīšanas tehnikām, mātes piena veidošanos, psiholoģisko pamatojumu, lai zīdīšana noritētu veiksmīgi. Turklāt pasniedzēja pastāstīs arī par zīdīšanas palīglīdzekļiem un ievadu mākslīgajā ēdināšanā, ja mammas piens neskatoties uz visām pieliktajām pūlēm tomēr nav. 

 

3.lekcija - Jaundzimušā aprūpe un veselība. Pirmās dienas pēc dzemdībām.  

 

Topošo Vecāku skolā pasniedzēja vecākiem sniegs praktisku informāciju par bērniņa aprūpi pirmajos dzīves mēnešos- kā veikt rīta tualeti, kā apkopt nabiņu, kā iztīrīt actiņas, ādas krokas, apkopt degunu. Māmiņas un tētis uzzinās arī noderīgu informāciju par to, kā pareizi mazgāt dupsi mazulim, cik bieži un kā vannot. Turklāt topošie vecāki iegūs arī tik ļoti nepieciešamās atbildes uz saviem jautājumiem. 

 

4.lekcija - Dzemdības, pozas, palīglīdzekļi, atsāpināšana.

Kādas pozas izvēlēties, lai dzemdību process būtu mazāk sāpīgs? Vai atsāpināšanas izvēlēšanās nevar radīt negatīvas sekas uz mazuli? Kāda ir partnera loma dzemdībās?

Lekcijas sākumā pārstāvji no "Cilmes šūnu bankas"  iepazīstinās jūs ar nabassaites cilmes šūnu paņemšanas un uzglabāšanas iespējām.

29

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!

vai zvanot pa tālruni 67350750!

 

 

Cik maksā? - 15 lati no pāra; 10 lati, ja apmeklē viens. Kopējā kursa cena ir 60 lati.

 

Kursu ilgums: Kursi sākas 18:00 un ilgst līdz 20:00

 

Lekcijas notiek Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas) 3. un 5. stāvā

 

Māmiņu Klubu Baltijas valstīs atbalsta autiņbiksītes HUGGIES®!

 

5

 

Kursus atbalsta:

 

1

 

1

 

6