Vai apkārtējā vide ir draudzīga bērniem?

Vai apkārtējā vide ir draudzīga bērniem?

02. Aug 2011, 11:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Laikam jau tikai kļūstot par vecākiem, mēs sākam saprast, cik īstenībā jaunajiem vecākiem ar ratiņiem ir grūti pārvietoties. Un šeit jau nevar runāt tikai par iebrauktuvēm/nobrauktuvēm uz ietvēm un veikalos vien..

 

Piemēram, pārvietošanās centrā  ar ratiem līdzinās veselam piedzīvojumam ar ratu staipīšanu augšup un lejup pa tuneļa trepēm. Protams, ir iespēja doties riņķī un apkārt, šķērsojot vairākus luksaforus, bet ko darīt, ja vajag iet pēc iespējas ātrāk? Tagad centrā ir veikti uzlabojumi un ir ērtākas nobrauktuves un uzbrauktuves tunelī, piemēram, pie Stockmann, bet tik un tā tas vēl nebūtu pietiekami un ir nepieciešami uzlabojumi..

 

Dvīņu vecāki droši vien ir saskārušies ar grūtībām, iziet cauri veikalu kasēm, kas ir samērā šauras..

 

Protams, ir arī pozitīvie piemēri, ko, ceram, ir piedzīvojuši ikviens no vecākiem, piemēram, izpalīdzīgie vīrieši palīdz izcelt un iecelt ratus sabiedriskajā transportā, ir pieejami māmiņu kino seansi ar nelielu apgaismojumu, pieklusinātu skaņu, kafejnīcās un veikalos ir izveidoti rotaļu stūrīši..

 

Parunāsim!

 

- Vai apkārtējā vide ir draudzīga bērniem?

- Ar kādu attieksmi esat saskārušās sabiedriskās vietās, kafejnīcās, publiskos pasākumos?

- Vai Latvija ir bērnam draudzīgas vides valsts?

 

Māmiņu Klubs

 

Iesaki savu tēmu dienas diskusijai arī Tu,norādot "Dienas diskusija"!

Galvenais nosacījums- tai jābūt interesantai un saistošai ikvienam no vecākiem :)

 

28. Sep 2010, 11:09

Tā kā dzīvoju Rīgas centrā, tad nu lielākoties sanāk izmantot mazo veikalu pakalpojumus, jo pirmkārt tuvāk, otrkārt tie mēdz būt ražotāju specializētie veikali, piemēram Daugava, tad nu jāsaka, ka tas ir absurds - lielākoties (kādi 90 %) ir kāpnes, tad nu ej kā tāds ideots un stiep tos ratus. Vienreiz kafejnīcā Sala, kas ir uz Elizebetes un P Brieža krustojuma, pārdevējas redz, ka stiepju ratus, grūtības atvērt durvis, paskatās uz mani un runā tik tālāk. Bet, kas manī uzdzina dusmas, bija tas, ka pie mājām atvēries jauns restorāns Burga, sākumā bija speciālas uzbrauktuves, jā, pastāvas, bet bija, bet skatos, nepaiet ne mēnesis, kad jau pazudušas, nu par ko tas liecina par šo restorānu īpašniekiem, kas starp citu ir korporācijas biedri, tātad mūsu sabiedrības inteleģence, jāsmejas!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Man bija "laba"pieredze ar Ģimenes aptiekām, kas it kā pēc nosaukuma vajadzētu būt, ka ir draudzīgas māmiņām ar bērniem, bet ar ratiem šajās aptiekās (ja vien tās nav lielveikalos) iebraukt nav iespējams. Ir gan uzbrauktuvju trūkums,gan durvis veras uz āru un NEVIENS no aptiekas personāla nepalīdz iebraukt iekšā

Slikti

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Visnedraudzīgākais veikals māmiņām ir Drogas!

27. Sep 2010, 17:46

Grūti spriest par to, kā bija agrāk, jo iepriekš tik ļoti daudz uzmanības nepievērsu bērniem draudzīgai videi, turpretim šobrīd gan, ikdienas pārvietojoties ar bērnu ratiņiem, par to nākas aizdomāties arvien vairāk un vairāk.
Šobrīd neizteikšos par to, kas vēl mantots no aizseniem laikiem, bet visvairāk mani izbrīna, ka arī jaunos būvniecības objektos kaut kā aizmirst padomāt par bērniem (un ne tikai- arī cilvēkiem ar pārvietošanās problēmām taču nepieciešamas tādas pat uzbrauktuves) pieejamu vidi. Rīgā ļoti daudzās vietās tiek mainīts asfalta segums un ietvju maliņas, bet uzbrauktuvītes uztaisa tik stulbas, ka no tām tāpat nekādas jēgas!

27. Sep 2010, 15:59

Nu jā - laukos draudzīgs ir vienīgi svaigais gaiss. 😃 Pārtikas veikalos - pat ir uzbrauktuves - bet ejas veikalos tāpat ir tiiiik šauras ka ar ratiem nemaz nevar pa veikalu.. (tā arī nesaprotu kāda jēga tad tām uzbrauktuvēm). Un ārā gulošu zīdainīti negribās atstāt...