Trušu pilsētiņas jaunumi Ķīpsalā

Trušu pilsētiņas jaunumi Ķīpsalā

05. Jan 2011, 15:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lieldienu brīvdienās – 3. un 4. aprīlī, “Pūkainās dienas Ķīpsalā 2010” apmeklētāji pirmie klātienē varēs aplūkot populārās Vecumnieku “Trušu pilsētiņas” jaunumus – speciāli trušiem būvētu senatnīgu muižiņu un arī mūsdienīgu stikla augstceltni, kurā lēkās pūkaino garaušu saime.

 

{pic:1}

 

Trušu pilsētiņas saimnieks Ojārs Narvils steidz vēl pabeigt beidzamos namdara darbus, lai tieši “Pūkaino dienu Ķīpsalā” apmeklētājus pirmos priecētu senatnīga muižiņa, gan arī mūsdienīga stikla augstceltne, kurā mājos truši, bet bēniņos arī putni. Reti kura māja ir iztikusi bez tās pastāvīgajām iemītniecēm – žurkām, ir pārliecināts Ojārs Narvils, tādēļ arī šajā muižas un stikla ēkas pagrabā būs sastopamas mīlīgas dekoratīvās žurciņas.

 

{pic:2}

Atbilstoši svētku noskaņai pa Ķīpsalas aplokiem lēks apmēram simts dažādu šķirņu truši. Tāpat varēs apskatīt putnu dārzu ar cāļiem, vistām, pērļu vistām, pīlēm, tītariem, fazāniem, zosīm, dekoratīvajiem baložiem un paipalām. Abas dienas varēs vērot visdažādāko šķirņu suņus un kaķus gan no Latvijas, gan no ārzemēm, apskatīt dekoratīvās pelītes un žurciņas, dekoratīvos seskus jeb fretkas un daudzus citus dzīvniekus.

 

Līdzās starptautiskajām kaķu un suņu izstādēm Ķīpsalā šajās dienās būs aplūkojami dažādu šķirņu garauši, tādi kā zilie auntruši, flandri jeb Beļģijas milži, liesmainie truši, kastor-rekss jeb Bebru karalis, pundurtruši un daudzi, daudzi citi.

 

3. un 4. aprīlī Ķīpsalā notiks arī starptautiskas suņu un kaķu izstādes, dažādi šovi. Apmeklētāji varēs aplūkot arī putnu dārzu, visdažādākos mājdzīvniekus un eksotiskos mīluļus un mesties rotaļu virpulī ar atrakciju parku “Lec un Minies”.

 

Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kaķu mīļotāju klubu "Mooncat" un Latvijas Kinoloģisko klubu "Favorīts".

 

Darba laiks: 3.–4. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 18.00

 

Biļešu cenas:
Bērniem līdz 4 gadu vecumam – ieeja bez maksas!
Bērniem no 4 līdz 18 gadiem – Ls 2
Pensionāriem – Ls 2
Pieaugušajiem – Ls 3
Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm – ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni vai 1 pieaugušais un 3 bērni) – Ls 6,50

 

Papildu informācija:

Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore

Tālr.: 67065011, GSM: 29450037, e-pasts: inese.libere@bt1.lv