Topošo vecāku skolas nodarbības gaida Tevi!

14. Jun 2010, 12:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai Tu esi bērniņa gaidībās? Ienāc un piesakies Topošo vecāku skolas nodarbībām, lai saņemtu zīmodziņu mātes pasē un dāvanas no Māmiņu Kluba un atbalstītājiem! 


Kas tas ir?: 4 lekciju cikls (4 X 2 h) , kas palīdz sagatavoties dzemdībām un jaundzimušā aprūpei. 

 

Kad notiek? Pa vakariem, no plkst.18.00 - 20:00. Kursus jāapmeklē 1 reizi nedēļā, lai 1 mēneša laikā izietu visas nodarbības un saņemtu zīmogu mātes pasē.

 

1.lekcija - Veselīga grūtniecība, dzemdību plāna sastādīšana, vietas izvēle.

Kāda ir veselīgas grūtniecības norise? Kā izvēlēties dzemdību vietu? Vai ir nepieciešams slēgt līgumu ar vecmāti?

 

2.lekcija - Krūts zīdīšanas pamatprincipi, pozas, problēmas un to risinājumi.

2 stundu ilgā nodarbībā pasniedzēja pastāstīs par krūts zīdīšanas tehnikām, mātes piena veidošanos, psiholoģisko pamatojumu, lai zīdīšana noritētu veiksmīgi. Turklāt pasniedzēja pastāstīs arī par zīdīšanas palīglīdzekļiem un ievadu mākslīgajā ēdināšanā, ja mammas piens neskatoties uz visām pieliktajām pūlēm tomēr nav. 

 

3.lekcija - Jaundzimušā aprūpe un veselība. Pirmās dienas pēc dzemdībām.  

 

Topošo Vecāku skolā pasniedzēja vecākiem sniegs praktisku informāciju par bērniņa aprūpi pirmajos dzīves mēnešos- kā veikt rīta tualeti, kā apkopt nabiņu, kā iztīrīt actiņas, ādas krokas, apkopt degunu. Māmiņas un tētis uzzinās arī noderīgu informāciju par to, kā pareizi mazgāt dupsi mazulim, cik bieži un kā vannot. Turklāt topošie vecāki iegūs arī tik ļoti nepieciešamās atbildes uz saviem jautājumiem. 

 

4.lekcija - Dzemdības, pozas, palīglīdzekļi, atsāpināšana.

Kādas pozas izvēlēties, lai dzemdību process būtu mazāk sāpīgs? Vai atsāpināšanas izvēlēšanās nevar radīt negatīvas sekas uz mazuli? Kāda ir partnera loma dzemdībās?

Cik maksā? - 15 lati no pāra; 10 lati, ja apmeklē viens. Kopējā kursa cena ir 60 lati.

 

 

6


Pēc 4 lekciju noklausīšanās vecāki saņem ne tikai Māmiņu Kluba Videožurnālu DVD diskus ar filmām par bērniņa aprūpi, kopšanu, dzemdību pozām un palīglīdzekļiem, bet arī atbalsta dāvaniņas no mūsu atbalstītājiem mazuļa pūriņa papildināšanai!

 

Māmiņu Klubu Baltijas valstīs atbalsta autiņbiksītes HUGGIES®!

 

5

Kursus atabalsta:

 

6

 

1
1

Aizpildi anketu par Vecāku skolas nodarbībām, kas 4 nodarbībās sagatavos Tevi dzemdībām!