Tas ir jāzina ikvienam topošajam vecākam!

17. Sep 2010, 15:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

13.janvārī Māmiņu Klubs pulcinās topošos vecākus, lai hendlinga nodarbībā apgūtu prasmes, kas nepieciešamas jau no mazuļa pirmajām dzīves stundām un dienām- pareizu celšanu, nešanu un ģērbšanu.

 {smallpic:1}

Iepazīsimies ar kursu vadītāju – Kristīne Baranova ir vispirms māmiņa un arī fizioterapeite. Viņa ir absolvējusi Paula Stradiņa Medicīnas akadēmiju. Pēc studijām viņa strādāja bērnu poliklīnikā, divus gadus lasīja lekcijas grūtniecēm, lai sagatavotu topošās māmiņas dzemdībām, bet vēlāk aktīvi sāka meklēt darbu kustību terapijā, lai varētu strādāt ar bērniem.

 

Kā atzīst Kristīne, milzīgu ieguldījumu viņas attīstībā ieguldījusi profesore Zinaīda Kasvande, pie kuras nonāca aiz nejaušības. Tam sekoja dalība starptautiskos simpozijos, konferencēs, meistarklases Prāgā, aktīvi vēl paplašinot redzesloku, apgūstot jaunas ārstēšanas metodes un uzlabojot zināšanas izglītības jomā.

 

Šodien Kristīne ir profesionāle, kas strādā ar dažādām muskuļu un skeleta sistēmas slimībām, tostarp dziļo stabilizācijas sistēmu, savā darbā izmantojot dažādas metodes un metodikas. Savu pieredzi viņa izmanto, strādājot ar bērniem un pieaugušajiem, fitnesa klubā Tērbatas ielā 73 un „Dr.med.Z.Kasvandes veselības un medicīniskās rehabilitācijas izglītības centrā” Nīcgales ielā 5.

 

Kristīne jau sen sadarbojas ar Māmiņu Klubu, piedaloties TV raidījumos, Vecāku skolas kursos un Māmiņu Kluba izdotos DVD.

 

{smallpic:2}

 

Par hendlinga nozīmīgumu topošo vecāku izglītošanā stāsta fizioterapeite Kristīne Baranova.

Kāpēc topošajiem vecākiem vajadzētu apmeklēt hendlinga nodarbības?

 

Pirmkārt, hendlings ir mūsu pašu roku prasmīgas darbs. Tā ir gan ķermeņa kopšana, apģērbšana, autiņbiksīšu maiņa, gan masāža, gan rotaļāšanās. Katram bērnam ir kāda noteikta programma, kas ielikta ar mātes dabas palīdzību, kā zīdainim vajadzētu attīstīties. Mūsu rokām vajadzētu būt ļoti prasmīgām, lai ikdienā mēs nenodarītu bērnam pāri.

 

Tāpat noteikti vajadzētu nākt uz nodarbībām, lai mēs zinātu, kā bērns attīstās un otrkārt, lai zinātu, kā pareizi pielietot savas rokas ikdienas aprūpē.

{smallpic:4}

Kā topošie vecāki var apgūt hendlinga prasmes? Tomēr ikdienas darbības ar mazuli ir kaut kas cits kā teorētiskas nodarbības vai nodarbības ar lelli.

 

Tieši šī paša iemesla dēļ nodarbības nedrīkstētu būt tikai teorētiskas, bet tām vajadzētu būt ar praktisku pieskaņu. Katrs no vecākiem pieliek savas rokas un mēs cenšamies, lai nodarbībā būtu vismaz 1 reāls zīdainis, lai mammīte dalās pieredzē, kā viņai veicas ar hendlingu ikdienā.

 

Aicinu ikvienu vecāku ņemt līdzi rotaļlietu ar rokām un kājām (tā var būt gan lelle, gan mīkstā rotaļlieta), lai nodarbības laikā var izmēģināt gan pareizu celšanu, nešanu, turēšanu, ģērbšanu utt.

 

Kam vajadzētu apmeklēt nodarbības?

 

Tā kā ikdiena sastāv ne tikai no kontakta ar māmiņu, bet arī citiem, uz nodarbībām aicinu gan tētus, gan vecvecākus, kuri apgūs pareizus hendlinga principus.

 

Kā notiek nodarbības?

 

Savās nodarbībās es mēģinu apvienot gan zīdaiņa attīstību, gan pieaugušā attīstību. Lai pieaugušie sajustu, kā jūtas bērni, aicinu viņus nogulties un izjust, kāpēc ir tā un nevis savādāk. Galvenais ir tas, kā jūtas bērniņš un ikdienā to vajadzētu arī ievērot.

 

Ne vienmēr ir vajadzīgs izpildīt visu pēc noteikumiem, tehniku un standartiem, bet gan mācīties izprast mazuli un viņa vajadzības, neaizmirstot par sajūtām.

 

 {smallpic:3}

Tiekamies 13.janvārī Māmiņu Klubā topošo vecāku hendlinga nodarbībās!

Līdzi jāņem lelle vai kāda cita rotaļlieta ar rokām un kājām.

Maksa par nodarbību- 10Ls neatkarīgi no tā, vai nāc viena vai kopā ar partneri

Nodarbības laiks: no 12 līdz 14

Nodarbības notiek Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1 (ieeja no Elizabetes ielas)

 

Māmiņu Klubu Baltijas valstīs atbalsta autiņbiksītes HUGGIES®!

 

5

Piesakies, aizpildot anketu!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Cena ar tēti vai bez ir vienāda,tā kā ja tāda iespēja ir, tiešām ņemiet tētus līdzi!

21. Dec 2009, 16:37

Es jau biju hendlingā. Ļoti patīka, visiem iesaku. Tikai noteikti paņēmiet arī tēti!