Tagad ‘māmiņu algu’ jautājumu vērtēs Tieslietu ministrija

Tagad ‘māmiņu algu’ jautājumu vērtēs Tieslietu ministrija

22. Jan 2010, 16:21 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai gan valdība pagājušajā nedēļā konceptuāli vienojās par izmaiņām sociālo pabalstu izmaksā, kas paredzēja arī “griestus” māmiņu algām, bērna piedzimšanas pabalsta atcelšanu un citas izmaiņas, otrdien Ministru Kabinets nolēma, ka tagad Tieslietu ministrijai būtu jāizvērtē šo izmaiņu tiesiskie aspekti attiecībā.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) norādīja, ka ir divi risinājuma varianti, pirmais – pagājušajā nedēļā pieņemtais lēmums, kas paredzēja pēc 1.jūlija dzimušo mazuļu vecākiem 500 latu griestus māmiņu algām, samazināt uz pusi pabalstu strādājošiem vecākiem. Otrs variants - pagarināt pārejas periodu uz citu samaksas apjomu un pabalstu izmaksas kārtību līdz 360 dienām.

Tikmēr labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) žurnālistiem vairākkārt uzvēra tieši Tieslietu ministrijas lomu juridisko jautājumu sakārtošanā. Jautāts, vai iespējams, ka strādājošajiem vecākiem varētu “māmiņu algas” vispār nemaksāt, bet atcelt griestus nestrādājošajiem vai mēģināt apiet tiesiskās paļāvības princips, Augulis vien norādīja uz TM gaidāmo izvērtējumu,

Paredzams, ka galīgo lēmumu valdība pieņems nākamnedēļ.

www.delfi.lv

20. May 2009, 14:58

Nē, man tas patīk....valdība mēģinās apiet tiesiskās paļāvības princips....nu vāks vispār pilnīgais...kas notiek mūsu valstī??????