Svētdienas rīts kopā ar Māmiņu Kluba raidījumu

Svētdienas rīts kopā ar Māmiņu Kluba raidījumu

07. Jan 2012, 21:03 veesma veesma

Kā jau ierasts katru svētdienu mēs skatāmies Māmiņu kluba raidījumu, arī šis saulainais svētdienas rīts nebija izņēmums. 

 

Svētdienas raidījuma tēmas bija:

- Huggies brokastis

- Ātrā palīdzība

- Superbēbīte baseinā


Huggies brokastis šoreiz viesojās pie mazās Annas un viņas ģimenes. Annas māmiņa un tētis ir mūziķi. Māmiņa muzicēja grupā "Crowd", bet tētis muzicē arī tagad spēlējot ģitāru un piedaloties dažādos projektos. Brīvdienu rītus pavada kopā ar savām dāmām kopā muzicējot. Mūzika Annas ģimenē ir ikdiena, arī mazā Anna parādīja savas dotības spēlējot klavieru taustiņus. Anna noteikti varētu pretendēt uz jaunākās muzikantes titulu pasaulē. Brokastīs mazā ēdot mammas pieniņu, bet vēlāk uzēd auzu pārslu biezputru ar dažādām piedevām. Vislabāk Annai garšojot mammas piens.  Mamma Jana pastāstīja, ka kopš meitiņas dzimšanas viss ir pakārtots meitai, meitiņa ir mainījusi visu viņas ikdienu, bet viņa ļoti priecājas, ka viņai ir tāda burvīga mazulīte. Kopā ģimene cenšas pavadīt daudz laika.

 

Dzīvē ir situācijas, kad bez Neatliekamās ātrās palīdzības neiztikt. Šobrīd visbiežāk mediķi tiek saukta pie augstas temperatūras. Ja temperatūra ir vismaz 38,5 grādi, mazajam jāiedod prettemperatūras zāles un mazais jāatdzesē. Ja liekas, ka pašu spēkiem nevarēs tikt galā, tad jāsauc neatliekmā medicīniskā palīdzība.

 

Mediķi jāsauc nekavējoties ja ir:

- smagas traumas;

- bezsmaņa;

- krampji;

- elpošanas apgrūtinājumi;

- vēdersāpes.

 

Neatliekamo medicīnisko palīdzību jāizsauc pa tālruni 113. Pirmais, kas jānosauc ir adrese (gadījumā, ja sakari pārtrūkst), otrais, jāpastāsta, kas noticis. Jāatbild arī uz jautājumiem, beigās vēlreiz jānosauc adrese, lai nebūtu pārpratumu. Nevajadzētu atvienoties pirmajiem. Vajadzētu arī pateikt, ka pacients ir mazulis.

 

Māmiņām visu vajadzētu uztvert mierīgāk, tad arī mazais visu notikušo uztvers mierīgāk.

 

Superbēbīte Kate pirmo reizi apmeklēja baseinu.


Kates māmiņai ļoti patīk peldēt, tādēļ viņa arī mazo Kati grib vest uz baseinu peldēt. Kamēr Kate bija maziņa viņa tika peldināta vannā, Katei ļoti patīk plunčāties. Beidzot pienāca laiks, kad Kate varēja doties uz baseinu. 

 

Mazie bērniņi baseinā parasti atrodas kopā ar māmiņu vai tēti. Pirms baseina Katei ir īpaši jāsagatavojas, jānomazgājas un jāuzvelk speciālās peldēšanai domātās autiņbiksītes. Kad tas viss izdarīts, var doties uz baseinu.

 

Pirmā baseinā iekāpj mamma, iepazīstas ar baseinu un tad paņem mazo. Mazo piespiež sev klāt, var arī kaut ko vēlēties pirmo reizi esot baseinā. Kates māmiņa Alise bija uztraukusies, kā Kate jutīsies baseinā, tomēr sveša vide, bet viss bija labi, mazā bija apmierināta. Kate ir vismazākā peldētāja, parasti bērniņu sāk vest uz baseinu no pusgada vecuma.

 

Trenerīte Gunta pastāstīja, ka peldēšana:

- attīsta koordināciju;

- bērniņš kļūst patstāvīgāks, drošāks;

- norūda bērniņu;

- paliek labāks miegs.

 

Mazos ved ja ir tonuss, vai bērniņš ir ļoti aktīvs, baseinā ir kur izlikt enerģiju. Peldēšana veselībai ir ļoti laba.

 

Vairāk gribēju uzzināt par bērniņa vešanu uz baseinu. Vai pirms došanās uz baseinu jākonsultējas ar ģimenes ārstu? Kādā gadalaikā labāk uzsākt došanos uz baseinu?

Arī mēs gribētu doties uz baseinu, bet gaidām siltāku laiku.

 

Raidījums bija ļoti interesants, bija daudz noderīgas informācijas, man patika.

 

SKATIES 27.FEBRUĀRA RAIDĪJUMU ŠEIT!