Sveicam Svētkos mūs visus un Latviju!

Sveicam Svētkos mūs visus un Latviju!

04. May 2011, 15:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā svinēsim Latvijas neatkarības Svētkus - 4.maijā?

Tradicionāli galvaspilsētā Svētā Jēkaba katedrālē notiks ekumeniskais dievkalpojums, bet pie Brīvības pieminekļa paredzēta Ziedu Latvijas veidošana, kurā ikviens aicināts ievietot krāšņu pavasara ziedu buķeti. Jau tradicionāli pie Brīvības pieminekļa būs skatāma pūtēju orķestru defile programma.

 

Četrās pilsētas vietās miniatūros pagājušā gadsimta 90. gadu dzīvokļu estētikā izveidotos istabu modeļu televizoru ekrānos varēs vērot, kā 1990. gada 4. maija notikumus atceras un ko Latvijai šajā dienā vēl gan nejauši sastapti cilvēki, gan daudzas sabiedrībā zināmas personības.


Visas dienas garumā notiks koncerti Rīgas kultūras centros, kuros varēs dzirdēt korus un orķestrus, vokālos un instrumentālos ansambļus.

 

Savukārt, ja šajos svētkos ar ģimeni vēlaties atrasties brīvā dabā, tad ir lieliska iespēja apmeklēt pasākumus Vērmanes dārzā, Rātslaukumā un Esplanādē.

 

Svētku dienā pie sevis uz īpašu filmu programmu kā allaž aicina kinoteātris «Rīga», kur līdz pat plkst. 23.00 notiks 4. maija filmu maratons. Latvijas Okupācijas muzejā varēs apmeklēt izstādi, noskatīties filmu un gida pavadībā doties bezmaksas ekskursijā.

 

Šajā svētku dienā būs iespēja būvnieku un bibliotekāru pavadībā izstaigāt Latvijas Nacionālās bibliotēkas jauno ēku Mūkusalas ielā 3.

 

Laipni gaidīts ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas svinībās 4. maijā Rīgā!

 

4. MAIJA PASĀKUMU PROGRAMMA vai «kultura.riga.lv».

 

Sveicam Svētkos mūs visus un Latviju!

 

Gādāsim arī turpmāk par to, lai brīvības un solidaritātes gars stāvētu pāri mūsu ikdienas rūpēm un darbiem, vadot mūs vienmēr pa Latvijas valsts nostiprināšanas un tautas labklājības ceļu! Latvija sākas mūsu sirdīs. Sargāsim to vienmēr kā lielāko dārgumu!

04. May 2011, 10:12

🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷 🌷