Kā rīts sākas māmiņas Danutes Seņkas mājās? Ar svaigi spiestu sulu!
Parasti mūsu rīts sākas ar svaigi spiestu sulu. Ja esam mājās, cenšos nevienu rītu nenoslinkot, pat braucot uz laukiem, sulas spiedi ņemu līdzi. Arī manas meitiņas pirmais piebarojums, ja tā var teikt, izņemot pienu, bija atšķaidīta, bet svaigi spiesta burkānu suliņa – sākām ar dažām pilītēm un tagad jau dzeram neatšķaidītu un no pudelītes. Šis „rituāls” iesākās, kad gaidīju meitiņu, jo vajadzēja uzturā lietot daudz augļus.
Tagad mums aktuāla sula no āboliem, kurus laukos var salasīt vēl ābelēs ( tie ir apsaluši, saldi un ļoti sulīgi ), burkāniem un ķiploka ( pa cik tagad tāds slimošanas laiks ), kad burkānu uzkrājums iet uz beigām, klāt nāk arī greipfrūti. Meitiņa gan lieto tikai burkānu suliņu. Izdzerot puslitra glāzi biezsulas – apetīte parādās tik pēc 1-2 stundām, uz otrajām brokastīm, kad var meklēt ko sātīgāku. Kamēr esmu aizņemta ar sulas spiešanu – bebe ar prieku grauž, sūkā burkāniņu kā zaķis ar saviem 2 zobiņiem. Vitamīniem bagātu rītu!!! :)
{smallpic:1}
{smallpic:2}
{pic:3}