Stradiņa slimnīca no "Recipe Plus" zāles tomēr saņemšot

Stradiņa slimnīca no "Recipe Plus" zāles tomēr saņemšot

23. Feb 2010, 18:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca tomēr arī turpmāk saņems medikamentus un medicīnas ierīces no zāļu lieltirgotāja "Recipe Plus", aģentūrai LETA apgalvoja Stradiņa slimnīcas finanšu direktors Modris Dzenītis.

 

Dzenītis skaidroja, ka slimnīcai esot izdevies sazināties ar "Recipe Plus" vadību un "pārpratums" ir nokārtots. Dzenītis apgalvoja, ka slimnīca vienmēr ir centusies regulāri veikt parāda maksājumus, bet pēdējo laiku norises, kas saistītas ar finansējuma apjoma samazināšanu, veicināja maksājumu kavējumus.

 

Ar zāļu lieltirgotāju dienas gaitā slimnīca esot panākusi vienošanos par turpmāko parādu atmaksu. Dzenītis arī stāstīja, ka slimnīcai ir parādi citiem zāļu piegādātājiem, taču arī ar tiem tiekot veiktas pārrunas un parādu daļas atmaksas, tāpēc slimnīca arī turpmāk varēs sniegt palīdzību pacientiem.

 

Kā ziņots, iepriekšējā nedēļā zāļu lieltirgotava "Recipe Plus" informēja par zāļu piegādes pārtraukšanu Stradiņa slimnīcai, kuras kavētās parāda saistības pārsniedz 900 000 latu.

 

Tai pašā laikā, "apzinoties kritisko situāciju un apzinoties katras zāļu lieltirgotavas lomu veselības aprūpes sistēmas normālā funkcionēšanā", zāļu lieltirgotavas vadība bija pieņēmusi lēmumu "uz sava rēķina Stradiņa slimnīcai individuālos un neatliekamos gadījumos tomēr nodrošināt nepieciešamo zāļu piegādi".

 

Lieltirgotavas valdes priekšsēdētājs Aleksejs Udačins pauda neizpratni par Stradiņa slimnīcas vadības bezdarbību, "pilnībā ignorējot zāļu lieltirgotavas centienus uzsākt dialogu ar zāļu piegādātāju par slimnīcas kavēto parāda saistību pakāpenisku norēķinu un turpmāko sadarbību zāļu piegāžu jautājumos".

 

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP)  žurnālistiem uzsvēra, ka finansējums medikamentu iegādei Stradiņa slimnīcai tiek nodrošināts no Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras finansējuma un, ja būs nepieciešams, tiks lemts par šī finansējuma apjoma palielināšanu.



Ilze Mežniece
LETA

10. Aug 2009, 22:34

nu tas jau priecē.

10. Aug 2009, 22:34

nu tas jau priecē.