Skaistumkopšanas salons jeb lutinoša kopā-pabūšana

Skaistumkopšanas salons jeb lutinoša kopā-pabūšana

12. Jun 2010, 10:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par sevi vajag rūpēties, tas jau gadu tūkstošiem sievietēm ir skaidrs. Un šī rūpēšanās neietver tikai sevis ķermenisku palutināšanu, bet arī rūpēšanos par emocionālu labsajūtu. Lasot grāmatas par antīko kultūru, manu uzmanību vienmēr ir piesaistījusi pirts kultūra.

 

Pirts - tā ir ne tikai nomazgāšanās, bet arī interesanta kopā pabūšana. Pirtī iešanā ietilpa masāžas, nelielas uzkodas, tērzēšana atdzišanas laikā, un protams - "vīrieši pa labi un sievietes pa kreisi". :) un interesanti, ka no dievietes Higi tīrības kulta ir cēlies vārds “higiēna”, kas nozīmē “būt veselam”. Vēl viens pierādījums, ka gars (vai vienalga kādu vārdu mums labpatīk lietot..) ar ķermeni ir ļoti saistīti kopā, un rūpējoties par vienu, ir jārūpējas par otru.

 

Pētot ceļojumu maršrutus, man tik ļoti sagribējās aizbraukt uz Turciju un ieiet pirtī! - "Lai sajustu ko nozīmē sena, antīko laiku pirts, atpūšoties Turcijā, ir jāapmeklē turku pirts. Senās Romas termu uzraksti vēstīja “Pirts, mīlestība, prieks – līdz vecumam mēs kopā”. Turku pirtis pārņēma valdošās Romas impērijas tradīcijas. Pirts Turcijā – tā nav vienkārši vieta, kur mazgāties. Tā ir līdzīga savdabīgai dziedinātavai ar masāžu, aromātiskām vannām un tvaika peldēm, kas ilgst vairākas stundas. Par to popularitāti antīkajos laikos liecina diži arhitektūras pieminekļi – pirtis-termas, kurās vienlaicīgi varēja atrasties vairāki tūkstoši cilvēku. Turku pirtis – tās ir lielas akmens ēkas ar augstiem kupoliem, kuri kalpo gaismas un svaiga gaisa ieplūšanai. Pirtis rotā marmora kolonnas." (vivalatour.lv)
{pic:5}

Bet ne jau par pirtīm es gribēju runāt, bet gan uzsvērt, cik nozīmīga ir kopā pabūšana, papļāpāšana, tā vairo emocionālo labsajūtu. Un tieši tāpēc mēs, māmiņas, rīkojām skaistumkopšanas salonu mājās. Ne tikai, lai izmēģinātu kādu varbūt jaunu masku, vai arī vienkārši palutinātu savu ķermeni ar dabīgām skaistumkopšanas procedūrām, bet arī lai pabūtu kopā, parunātu, pasmietos, lai bērni kopā paspēlētos, iepazītos, un galvenais - lai atpūstos!

{smallpic:1}

Līdz ar to mūsu skaistumkopšanas salons iever ne tikai tādas klasiskas skaistumkopšanas procedūras, kā sejas maska un kāju vannas, bet arī pastaigu svaigā gaisā, ja ir labs laiks, un lai kur arī mēs ietu, visapkārt taču ir tik daudz interesantu vietu, ko redzēt, un sevišķi jau, ja ejam kopā ar bērniem - viņi pamana visu.

{pic:2}

{pic:3}

Šoreiz mēs devāmies pastaigā pie zirgiem.

{pic:4}

Un kā tad bez kūkas! Šoreiz mēs cepām rudzu kūku ar biezpiena un ābolu pildījumu, un sanāca ļoti garda. Ar recepti padalīsimies! ;)




Lai arī Jums skaista kopā pabūšana!

 

Māmiņa Ilze Lipska

 

Uzraksti arī TU savu stāstu PAR JEBKO, ko esi redzējusi vai piedzīvojusi. Varbūt tā ir kāda interesanta parādība? Vai varbūt notikums, kādā esi piedalījusies? Gaidām Tavas vēstules uz kristine@maminuklubs.lv!