Sieviete negaidīti piedzemdē bērnu

Sieviete negaidīti piedzemdē bērnu

07. Dec 2010, 16:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lielbritānijā kāda sieviete laidusi pasaulē meitu tikai trīs stundas pēc tam, kad ārsti viņai paziņoja, ka viņa ir stāvoklī, vēsta britu laikraksts "The Daily Telegraph".

 

21 gadus vecā Belinda Veita deviņu grūtniecības mēnešu laikā vairākas reizes vērsās pie mediķiem, taču ārsti apgalvoja, ka viņa cieš no smaga kairinātu zarnu sindroma un podagras. Neskatoties uz to, pirms mēneša viņa piedzemdēja pilnīgi veselīgu meiteni.

 

"Tādus stāstus tu lasi žurnālos, taču nekad nedomā, ka tas varētu notikt ar īstiem cilvēkiem, un pilnīgi noteikti - ka tas varētu notikt ar tevi," atzina friziere no Bamptonas. "Protams, tas bija liels šoks mums visiem, taču tādas lietas ir vienkārši jāpārvar, un tagad mēs par to patiešām priecājamies."

 

Kā viņa atklāja, vairākus mēnešus pirms negaidītajām dzemdībām viņa nejutās labi. "Mēnešiem ritot, man šķita, ka manā ķermenī kaut kas kustas. Taču es nevienā brīdī neapsvēru to, ka esmu stāvoklī, un šķiet, ka tas neiešāvās prātā arī ārstiem."

 

Kad Veita devās uz savu vietējo slimnīcu, ārsti paziņoja, ka viņai, visticamāk, ir kairinātu zarnu sindroms. Ziemassvētkos viņa atkal devās uz slimnīcu roku un kāju pietūkuma dēļ, taču ārsti viņu pārliecināja, ka viņa cieš no podagras vai alerģijas. Galu galā 6.februārī sievietei sākās sāpes un viņa atkal devās uz slimnīcu. Neskatoties uz to, ka viņa jau deviņus mēnešus bija stāvoklī, ārsti desmitos vakarā paziņoja, ka viņa ir grūtniecības trešajā mēnesī. Neskatoties uz to, jau plkst.2.30 no rīta viņa piedzemdēja četrus kilogramus smago meitiņu Luīzi. "Es tiešām biju šokā. Nedomāju, ka arī [mans partneris] Veins spēja noticēt, ka tas patiešām notiek."

 

"Mums nebija laika par to domāt. Neviens mums neticēja, kad mēs teicām, ka mums pēkšņi piedzimis bērns."

 

Slimnīca pagaidām nav komentējusi notikušo.

 

LETA

10. Mar 2010, 14:12

labi, viss jau ir iespējams-MR turpinās utt. BET-kā var nejust bērna kustības????? nu nav tas reāli!! lai cik apaļa sieviete būtu, bērns tak skaras vienalga pie ribām! uzskatu,ka visi taml teksti ir tikai lai uztaisītu sensāciju. Nu nevar vnk savādāk būt 😃

10. Mar 2010, 13:45

Nu es gan nebrīnos, ka tā var būt. Pirmkārt, ne visām sievietēm MR ir katru mēnesi kā pulkstenis. Ir gana daudz sieviešu, kam ir hormonālie traucējumi un MR ir tik neregulāras, ka var pat būt 2 reizes gadā. Līdz ar to viņām ir arī ļoti nopietnas problēmas palikt stāvoklī arī ja grib. Kāds tur brīnums, ka neienāk prātā varbūtība, ka ir stāvoklī. Otrkārt, ja ir liels liekais svars, tad tie daži kg šurp vai turp neko neizsaka. Pie liekā svara arī ir gana daudz visādu problēmu, lai tās mierīgi norakstītu uz lieko svaru. Treškārt, ir arī ļoti retos gadījumos, ka saglabājas neliela asiņošana katru mēnesi arī grūtniecības laikā. Ceturtkārt, (tas protams bija padomju laikos, kad USG nebija), zinu gadījumu, kad sieviete dzemdību dienā uzzināja, ka kļūs par māti. Sievietei pāri 40 vairākus mēnešu pazuda MR, augums gana kupls, tā ka redzēt neko nevarēja. Tad viņai sāka likties, ka kaut kas iekšā kustās. Aizbrauca pie daktera un izteica versiju, ka varbūt viņa ir stāvoklī. Dakteris viņu izčamdīja un izlamāja, ko viņa te iedomājas savos gados, viņai vienkārši esot sācies klimakss. Kad viņa protestēja, ka esot tā kā par agru un kaut kas iekšā kustoties, dakteris pateica, ka klimakss var sākties arī vēl agrāk un tās kustības esot no zarnu gāzēm. Nu neko, samierinājās par pāragro klimaksu. Tad pēc vairākiem mēnešiem darbā viņai sākušies krampji vēderā, izsauca ātros. Kad pa ceļam mašīnā nogāja ūdeņi, tad tik viņa saprata, ka dzemdē un ka agrākās aizdomas bijušas pareizas. ......bet dakteris teica ka klimakss....

10. Mar 2010, 10:00

To, ka pati sieviete nesaprata, ka ir stāvoklī, nevaru apjēgt. Līdz šim gadījies saskarties ar gadījumu, kad apkārtējie nezina, ka sieviete stāvoklī. Pirms gada kāda sieviete atbrauca uz mūsu rajona slimnīcu dzemdēt mazo, lai radi nezinātu - jo viņi visus 9 mēnešus neko nebija nojautuši, jo pati pēc dabas ir diezgan apaļīga, un atstātu bērnu slimnīcā - šis viņai jau trešais. Viss beidzās laimīgi, bērniņu tomēr paņēma pati.

10. Mar 2010, 09:55

es arii neticu!

10. Mar 2010, 09:21

Neticu...

vikkuks vikkuks 10. Mar 2010, 09:04

hmm... neticu, ka tas ir iespejams. Vai tad meitene neaizdomajas, ka man menesreizes. Padsmitgadniece varetu pateikt,ka ups... esmu stavokli, bet nejau 21 gadus veca sieviete.