Sieviete ar 70 cm garu augumu dzemdējusi 45 cm garu meitiņu

Sieviete ar 70 cm garu augumu dzemdējusi 45 cm garu meitiņu

23. Feb 2010, 11:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

ASV sieviete, kuras augums ir 70cm, devusi dzīvību 45cm garai meitenītei, ziņo The Sun. Pašreiz Ginesa rekordu grāmata apsver iespēju ierakstīt tajā arī Steisiju Heraldu no Drairidžas Kentuki štatā kā oficiāli mazāko māmiņu pasaulē.

 

33 gadus vecā sieviete cieš no ģenētiskas slimības "osteogenesis imperfecta", kurā cilvēka kauli ir trausli, neattīstīti un līdz ar to tiek apstādināta augšana. Viņas pirmā meitiņa Keisija nāca pasaulē pirms 1,5 gada arī cieš no šīs pašas slimības. Šīs dzemdības gandrīz nogalināja pašu Steisiju.

 

Kad Steisija palika stāvoklī otru reizi, ārsti topošajai māmiņai ieteica izdarīt abortu. „Viņi sacīja, ka ar maniem izmēriem, bērniņam būs problēmas ar sirdi un mēs abi nomirsim”, stāsta Steisija.

 

Tomēr viņa izlēma iznēsāt un dzemdēt mazuli. Ar viņas sākotnējo svaru 23kg, viņa grūtniecības laikā pieņēmās par 9 kg. Steisija, kura ir piekalta invalīda ratiņiem, stāsta, ka viņa jutās kā kartupelis ar rokām un kājām. Meitiņa nāca pasaulē bez šīs briesmīgās iedzimtās slimības.

 

„Ja paskatās uz manu ķermeni – 70cm, un mēģina samērīt ar mana bērna augumu – 45cm, tas nav iespējams. Tieši tāpēc es domāju, ka mana meitiņa ir īsts brīnums,” stāsta Steisija.

 

Pēc viņas vārdiem, viņa nevarētu to visu pārciest bez sava 25 gadus vecā vīra Vila palīdzības.

 

„Es ar savu meitiņu daru visu to pašu, ko parasta māmiņa. Tomēr būs savādi un neparasti, kad viņa būs garāka nekā es. Tieši šī iemesla dēļ es viņu turu rokās, cik bieži vien varu,” atklāj Steisija.

 

Avots: Ваше здоровье

07. Aug 2009, 15:50

malacis mamma!!!

08. Aug 2009, 07:58

es enzinu, kas ta par drosmi, sirgstot ar smagu, neārstējamu slimību riskēt novēlēt to pašu savam bērnam... :-s

07. Aug 2009, 15:50

malacis mamma!!!