Seminārs topošajiem vecākiem: nebaidies,bet sagatavojies dzemdībām!

Seminārs topošajiem vecākiem: nebaidies,bet sagatavojies dzemdībām!

30. Jan 2012, 18:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau 28.aprīlī Māmiņu Klubs kopā ar psiholoģi Mirdzu Liepiņu aicina uz semināru, lai kopīgiem spēkiem psiholoģiski sagatavotos dzemdībām, atbrīvotos, iespējams, no kādām bailēm vai bažām, kā arī noskaidrosim par partnera atbalstu dzemdībās!

 

Semināra galvenais mērķis ir palīdzēt topošajiem vecākiem iegūt psiholoģisku sagatavotību bērniņa dzimšanas brīdim! Seminārā tiks izmantotas perinatālās psiholoģijas metodes, kuras mērķis ir veicināt sadarbību starp topošo māmiņu un bērniņu grūtniecības laikā, kas ir spēcīga  pēcdzemdību depresijas profilakse, veicinot vieglākas dzemdības.


Topošā māmiņa un tētis šajā seminārā tāpat uzzinās, kā viņa var palīdzēt sev un savam mazulim dzemdībās.

 

"Šīs nodarbības var apmeklēt gan pāri, gan arī topošās māmiņas vienas pašas. Tas palīdz sievietei adaptēties grūtniecības laikam, sagatavoties dzemdībām, māmiņas lomai, kā arī atklāt māmiņas jūtas," atzīmē psiholoģe Mirdza Liepiņa. „Es mēdzu sievietēm atgādināt – ja daba jūs radījusi par sievieti, tad ķermenī ir ielikta informācija, kas zina kā tikt galā ar dažādiem procesiem, ieskaitot arī dzemdības. Atliek ļaut ķermenim izdarīt to, ko viņš jau zina.”

 

Semināra laikā Tu uzzināsi:

 

  • Kā psiholoģiski sagatavoties dzemdībām, lai spētu apzināti piedalīties šajā procesā, būt kopā ar bērnu, palīdzot viņam piedzimt? Ko var darīt māmiņa, lai būtu vieglāk pašai un bērniņam?

 

  • Ko jūt un pārdzīvo bērns dzemdību laikā?

 

  • Kā izturēties pret savām bailēm un sāpēm un kā tas var ietekmēt dzemdību norisi?

 

  • Un visbeidzot, kā ar vīra piedalīšanos dzemdībās? Kāds atbalsts sievietei vajadzīgs?

 

  • Kā palīdzēt vīrietim būt par šo atbalstu?

 

Nodarbības laiks: 28.aprīlis plkst.15:00

Maksa par nodarbību: 8 lati (neatkarīgi,vai nāc viena vai ar partneri)

 

PIESAKIES UZ PSIHOLOĢES MIRDZAS LIEPIŅAS SEMINĀRU ŠEIT!