Šauļu slimnīcas "dzīvības logā" atstāts pirmais bērniņš

Šauļu slimnīcas "dzīvības logā" atstāts pirmais bērniņš

19. Jan 2011, 08:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
"Dzīvības logā", kas pirms desmit dienām ierīkots Lietuvas Šauļu apriņķa slimnīcā, atstāts pirmais bērniņš - trīs vai četras dienas vecs puisītis, pirmdien vēsta Lietuvas radio.

 

Pēc mediķu teiktā, zēns ir vesels. Lodziņā atstāti arī dokumenti, kas ļāvuši noteikt, ka viņš dzimis Tauraģē. Vienu nedēļu atrastais bērniņš tiks turēts uzraudzībā slimnīcas Mātes un bērna klīnikā, bet vēlāk nosūtīts uz bērnunamu. Trīs mēnešu laikā atstāto bērnu var saņemt atpakaļ.

 

Arī Lietuvas pirmajos "dzīvības logos", kas beidzamo mēnešu laikā ierīkoti Viļņā un Kauņā, jau atstāts pa vienam zīdainītim.

 

Šādi lodziņi daudzviet pasaulē tiek ierīkoti dzemdību namu sienā - tā ir īpaša kapsula, kurā no ārpuses var ielikt bērniņu. Kad tas notiek, darbinieki saņem brīdinājuma signālu, lai par atstāto jaundzimušo varētu parūpēties speciālisti.

 

Kā stāsta mediķi, Šauļu slimnīcā ik gadu tiek atstāti divi trīs jaundzimušie. Gandrīz tikpat bieži bērniņi tiek atstāti kāpņu telpās vai pie atkritumu konteineriem.

13. Apr 2010, 14:38

Protams, esmu ļoti skeptiski noskaņota pret mātēm, kas pamet savus bērus... bet - labāk tā, nekā atkritumos... kas noteik LV pēdējā laikā, komentēt nevēlos. Tādas sievietes jāsterilizē par valsts naudu. Kāda starpība, vai valsts iztērē naudu nosterilizējot šādas mātes vai pēc tam aprūpē pamesto bērniņu?..

taschinka taschinka 13. Apr 2010, 09:17

Galvenais ,ka mazais ir sveiks un vesels.Cerams,ka ari nakotne vins bus laimigs,neskatoties uz to ka vinu pameta.
lai aug stiprs,vesels un bezgala laimigs!!!!!

13. Apr 2010, 06:09

Nabaga bernini kuri tieek pamesti es nesaprotu kas tie par vecakiem kuri negrib pasi savu berninu cerams ka bernins atradis jaukus vecakus un vis bus labi