Samsung Iedvesmas skrējiens noslēdzas ar 55 000 eiro dāvinājumu Latvijas SOS bērnu ciematiem

Samsung Iedvesmas skrējiens noslēdzas ar 55 000 eiro dāvinājumu Latvijas SOS bērnu ciematiem

27. Jul 2012, 12:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līdz ar Latvijas Olimpiskās lāpas nesēju atgriešanos no lāpas stafetes Lielbritānijāir noslēdzies Samsung labdarības projekts Iedvesmas skrējiens Hope Relay SOS bērnu ciematu atbalstam. Vakar, 26. jūlijā svinīgi tika pasniegts 55 000 eiro Samsung dāvinājums Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijai.

{fotoblog:4873}

Šis ziedojums SOS bērnu ciematiem ir īpašs ar to, ka tā veidošanā tika iesaistīti arī iedzīvotāji. Gandrīz 5 000 cilvēku visā Latvijā piedalījās Samsung labdarības projektā Iedvesmas skrējiens Hope Relay. Viņi skrēja, brauca ar velosipēdu, skrituļslidām, dažādi citādi aktīvi un sportiski mēroja savas distances, lai par katriem 3 kilometriem Samsung ziedotu 1 eiro SOS bērnu ciematiem. Ziedojums fiksēts ar Latvijā līdz šim pirmās aktīvās ziedošanas platformas –viedtālruņa aplikācijas Hope Relay palīdzību, ko Samsung izveidoja īpaši šim labdarības projektam.Tādējādi, mērojot kopumā aptuveni 66 000 kilometru, Iedvesmas skrējiena dalībnieki ir sakrājuši 22 000 eiro. Tā ir summa, kas nodrošina divu SOS audžuģimeņu budžetu vienam gadam.

Papildus ziedojumam, ko palīdzējuši sagādāt Latvijas iedzīvotāji, noslēdzot Iedvesmas skrējiena Hope Relay akciju, Samsung pasniedza SOS bērnu ciematiem dāvinājumu mūsdienu tehnoloģiju apguves programmas īstenošanai. Līdz ar to kopējais Samsung ziedojums SOS Bērnu ciematu asociācijai ir 55 000 eiro, jo nākamos divus gadus programmas Hope for Youth ietvaros Samsung nodrošinās SOS bērnu ciematus ar nepieciešamo aprīkojumu un finansējumu jaunu zināšanu apguvei moderno tehnoloģiju lietošanā.

„Lai nodrošinātu SOS audžuģimenēs dzīvojošajiem bērniem kvalitatīvas dzīves iespējas, mums pašiem ir jāpiesaista nepieciešamais finansējums. Tāpēc mēs ļoti priecājamies par Samsung atbalstu, kas turklāt mērāms ne tikai kā tiešs finansiāls ieguldījums ģimeņu ikdienas vajadzību apmērā, bet arī kā tehnikas dāvinājums un iesaistīšanās bērnu un jauniešu prasmju attīstīšanā.” skaidro Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja. „Šis ir lielākais dāvinājums, ko SOS bērnu ciemati saņēmuši no kāda uzņēmuma, bet veids, kā tas pasniegts ir unikāls. Tik daudz cilvēku piesaistīti mūsu audžuģimeņu atbalstam, tik daudzi ieguldījuši savu enerģiju un laiku, lai piedalītos Iedvesmas skrējienā un apliecinātu savu atbalstu SOS bērnu ciematiem.”

Samsung Hope for Youth ir starptautiska programma jauniešu prasmju un izglītības veicināšanai, kas Eiropā tiek īstenota,palīdzot jauniešiem SOS bērnu ciematos „Būsim gandarīti sadarbībā ar SOS Bērnu ciematu asociāciju piedāvāt savas zināšanas un tehnoloģijas, kas dotu iespēju jauniešiem apgūt jaunas prasmes. Tajā skaitā – palīdzēsim izprast tehnoloģiju iespējas, dot iespēju radoši izplausties, iespējams, tā kādam no bērniem atklājot jaunu aizraušanos vai pat profesionālu interesi nāktonē, piemēram, par fotogrāfiju vai kino, grafiku vai programmēšanu,” stāsta Samsung Korporatīvāskomunikācijas vadītāja Iveta Bojāre.

Paldies visiem Iedvesmas skrējiena atbalstītājiem

Samsung Iedvesmas skrējienu atbalstīja daudzas sabiedrību iedvesmojošas personības, tajā skaitā grupa Instrumenti, kas sniedza īpašu bezmaksas koncertu SOS ciematu bērniem un pirmajiem Iedvesmas skrējiena dalībniekiem. Ar savu pirmo startu uz velosipēda Samsung Iedvesmas skrējienu atklāja restorāna Vincents šefpavārs un 2012. gada Olimpisko spēļu lāpas nesējs Mārtiņš Rītiņš.

Iedvesmas skrējienu atbalstīja arī Samsung sūtne Londonas Olimpiskajās spēlēs, vieglatlēte Ineta Radeviča. Biatlonists Oļegs Maļuhins, motosportists Lauris Freibergs, aktierisJuris Žagars un TV moderatore Kristīne Garklāva īpašajos Samsung Iedvesmas skrējienos Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā un Valmierā iesaistījās kopāar vietējiem iedzīvotājiem. Iedvesmas velobraucienā SOS bērnu ciematu atbalstam devās teju 100 galvaspilsētas velo entuziastu, tajā skaitā Elīna Doļģe, Uģis Olte, Toms Ērenpreiss, Toms Alsbergs, Dace Grimze, Viesturs Silenieks, Latvijas Riteņbraucēju asociācija, Velokurjers, studija Miit, Lūzumpunkts u.c. Savukārt pastaigā par ikviena bērna tiesībām dzīvot ģimenē Iedvesmas skrējiena idejas atbalstījaLatvijas Republikas Tiesībsargs Juris Jansons,Māmiņu klubs un vairāki desmiti māmiņu.