Saeimas vēlēšanas: ko jūs domājat par rezultātiem?

Saeimas vēlēšanas: ko jūs domājat par rezultātiem?

09. Aug 2011, 15:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Saeimas vēlēšanas beigušās. Visi, kuri varēja un gribēja, 2.oktobrī devās uz vēlēšanu iecirkņiem, lai nodotu savu balsi. Pirmie rezultāti ir jau zināmi. Kā jūs vērtējat vēlēšanu iznākumu?

 

Šajās 10. Saeimas vēlēšanās nobalsojuši 62,62% no kopējā balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb 934 076 vēlētāji, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

 

Pēc pašreizējās informācijas "Vienotība" saņēmusi 30,43% balsu, bet "Saskaņas centrs" (SC) 25,87% balsu. Trešajā vietā ar 19,52% balsu ierindojas Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).

 

Krietni atpaliek, taču parlamentā iekļūst arī apvienība "Par labu Latviju", par ko balsis atdevuši 7,58% vēlētāju un Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ar 7,49% balsu. Nākamā sasaukuma Saeimā nebūs pārstāvēta partija "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", kas saņēmusi vien 1,42% balsu. Pārējās vēlēšanās startējušās partijas nesaņem pat 1% vēlētāju atbalstu.

 

Līdz ar to 10.Saeimā būs pārstāvēti pieci politiskie spēki.

 

Kā jūs vērtējat vēlēšanu iznākumu? Vai esat apmierināti ar rezultātiem?

 

Māmiņu Klubs

04. Oct 2010, 16:40

Cik cilvēkiem ir īsa politiskā atmiņa! 😀 Starp citu ar SVF pirmais sapinās Godmanis, pēc tam notinās miglā un Dombrovskim bija jāturpina iesāktais. Un no kuras partijas bija Godmanis? No LPP/LC - no tās pašas, kur Šlesers, kurš tagad bļaustījās un joprojām bļaustās, ka nafig tos SVF asinssūcējus. Un no kuras partijas ir Šlesers? Vai tik ne no tās pašas, no kuras Godmanis. Un vai tik ar Šeleseru kopā nav Šķēles kungs, kura TP bija iepriekšējais trekno gadu līderis Kalvītis un viņa gudrais nu jau bijušais ekonomikas ministrs Mr. Nasing Spešal? Redziet, ja jūs ienāksiet telpā, kur kāds jau ar dubļainām kājām sabridis, nebrīnaties, ka vainu var uzvelt arī jums, kaut arī jūsu kurpes ienākot bija tīras. Tā vien tāda metafora, taču ar to gribu teikt, ka Vienotība - lai arī nav nekāda ideālā partija- tomēr ir šo to darījusi un viņai nu gluži nevar pārmest to, ka nelāgu putru savārījušas pirms tam valdošās partijas...

04. Oct 2010, 12:53

dudupupols
Ja nebutu krievu cilveku Latvija un pie valdibas ta kad Usakovs Latvija jau sen butu di...,Un ti ir japieniem,latviesi tikai nem kreditus vairak neko nedara!

04. Oct 2010, 12:32

Es arī balsoju par Vienotību un uzskatu, ka tas bija pareizs lēmums. Par politiku nevajadzētu veidot diskusijas , tad vienmēr ir strīdi. Kā saka par politiku uzsākot sarunas beigu beigās ir tikai strīdi!
Vai būs labāk? Domāju ja ne l;abāk vismaz savādāk!

04. Oct 2010, 10:47

Es arī preicājos par rezultātu. Zinu, ka ātri nekas nemainīsies, bet pašreiz galvenais šķiet stabilitāte un "terapija", lai salāpītu to, kas daudzus gadus ir salaists pilnīgi šķērsām - ekonomiskā un politiskā kultūra. Citu politisko spēku, kas varētu šo kultūru izmainīt neredzu, kā Vienotībā. Jo man arī nav pieņemam austrumu virziens, tomēr, es gribētu dzīvot pēc Rietumu kultūras standartiem, un man arī nav pieņemama oligarhu un savējo politika. Ir viegli būt uzņēmējam, ja visu laiku smelies naudu no valsts kabatas. Tas bojā visu uzņēmējdarbības visi un normālu konkurenci. Tā kā es atviegloti uzelpoju pēc šiem vēlēšanu rezultātiem, ka tik traki ar mums vēl nav 😀.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 03. Oct 2010, 23:09

bet,redz,labāk aju ir tā,lai turpina iesākto darbu,nevis pārtrauc šo un dara savādāk 😉

P.S.Visus komentārus nelasīju.
Un piekrītu,ka šis jautājusm ir strīdīgs un nav jēga diskutēt,jo viens būs par to otrs pret 😉

03. Oct 2010, 14:53

Lai arī ir labs cittautu teiciens ,ka pēc cīņas dūres vairs nevicina ,tomēr redz dažas lielās partijas tomēr to vēl dara ,mēģinādamas visiem iestāstīt tagad tik jūs redzēsiet...ko tad mēs redzēsim...tās nemitīgās pārmaiņas cilvēkiem jau ir apnikušas ,gribas kaut kādu stabilitāti...ar ekonomiku ir kā ar cilvēka veselību, ja daudzus gadus tā ir bojāta ,tad vajadzēs arī gadus ,lai to savestu kārtībā...arī ārsts ir spiets pacientam izdarīt reizēm ko sāpīgu , lai uzlabotu veselību. Ar ekonomiku ir tieši tāpat. Arī es balsojot par "Vienotību" un kaut ko saprotot no ekonomikas, zinu ka ne rīt ,ne parīt,varbūt arī ne pēc pusgada īpaši uzlabojumi nav gaidāmi, bet ja lielās skaudīgās partijas ļaus viņiem strādāt , ļaus viņiem mēģināt izlabot to, ko izzagušas un prihvatizējušas iepriekšējās bļauru un dažādu sektu atbalstītās partijas ,tad pamazām viss normalizēsies...esmu laimīga ,ka beidzot pie varas ir izglītoti ekonomisti , nevis apšaubāmas izglītības deputāti kuri savus panākumus un popularitāti guvuši ar skaļu bļaustīšanos, bezkaunīgu citu deputātu noķengāšanu , solot varbūt ne tik izglītotajai tautas daļai teju vai debess mannu no debesim un drīzāk izskatās pēc kriminālo aprindu pārstāvjiem nevis pēc deputātiem. Tiešam esmu laimīga par rezultātu....

03. Oct 2010, 14:14

Krisanta, tavi izteikumi ir tik kategoriski, kāds tad pēc tavām domām būtu visoptimālākais vēlēšanu iznākums - Šlesers ar saviem skaistajiem, "pārliecinošajiem" solījumiem, vai varbūt Urbanovičs ar " viss būs labi"?

03. Oct 2010, 11:45

Ka jus vrat but apmierinatas,kad si partija atnema visu ko vien tikai vareja????Vai jums patik dzivot sados meslos???Un jums patik ka jus pazemo???Ka jusu berniem te nav nakotnes???Si partija neko labu nav izdarijusi prieks Latvijas,viniem nav vajadzigi berni un nav vajadzigi mes!Ka jus varejat balsot par viniem??

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

krisanta

Piekrītu....

Tas bija smags un nepareizs lēmums. Cerams, ka kaut kas tiks darīts situācijas uzlabošanā. Vismaz SC arī solīja iestāties par vecāku pabalsitem - nu paskatīsimies😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Māmiņu algas solīšana visiem bija ķeksīša uzdevums - neticu, ka kaut viena no šīm partijām tiešām turēs solījumus

03. Oct 2010, 10:38

Par tikai 8% vēlētāju atbalstu paši PLL cilvēki ir sašutuši!

03. Oct 2010, 10:09

Esmu Vienotības un TB/LNNK atbalstītāja. Prieks par PLL sagrāvi!