{pic:1}
Dēliņam tās ļoti garšo.
{pic:2}
Viņš tās ēd ar abām rokām, kad gribas, lai vairākas rozīnes būtu mutē.
Par rozīnēm sauc žāvētas vīnogas. Rozīnes satur daudz kālija sāļu, kas;labvēlīgi ietekmē sirdsdarbību un asinsvadu stāvokli.
Rozīņu novārījumu tautas medicīnā lieto kā atkrēpojošu un pretklepus līdzekli. 100 g rozīņu aplej ar 200 g ūdens, vāra 10 minūtes, tad nokāš un rozīnes nospiež. Novārījumu dzer pa 70 – 100 g trīs vai četras reizes dienā.
Rozīņu uzlējums palīdz organismam cīnīties ar vīrusiem, tostarp ar herpes vīrusu. 250 g rozīņu aplej ar 750 g verdoša ūdens, pievieno vienu tējkaroti cukura sīrupa. Trauku apsedz ar vāku un ļauj vienu stundu ievilkties. Tad nokāš un glabā ledusskapī. Katru dienu dzer pa 200 – 250 g uzlējuma.
Info: www.irlaiks.lv
Māmiņa Edīte Ogorodnikova
Piedalies arī Tu konkursa "Manas ģimenes veselīgie kārumi" konkursā un laimē kasti ar 60 veselīgajiem Elovena cepumiem!
Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!