Pēc tādas parādes kāda no mātītēm noteikti top savaldzināta un ir gatava dzimtas turpināšanai. Kad riesta laiks beidzas, tad garās, krāšņās, ar zaigojošām "acīm" rotātās astes spalvas izkrīt. Tādēļ tieši šobrīd, kad notiek gan valdzināšana un pāvu dāmu siržu iekarošana un laušana, ir īstais laiks apciemot pāvu aploku un tīksmi ļauties putnu "kāzu" rotaļu apbrīnošanai.

 

Arī jūraskraukļi vēl turpina riesta spēles, kuras raksturīgas marta un aprīļa mēnešos. Šajā laikā jūraskraukļi ietērpjas riesta tērpā: spārnus rotā košs bronzas spīdums uz spārniem, augšstilbus un galvu klāj balti spalvu laukumi.

 

Riesta laikā jūraskraukļi aplokā vērojama īpaši aktīva rosība, jo jāgādā par ligzdas celtniecību. Ligzdas materiālu pienes tēviņš, mātīte vij ligzdu. Ligzdai noder gan aplokā atrastie sīkie zari, gan arī no kaimiņa ligzdas izčieptie būvniecības izejmateriāli. Tādā gadījumā strīds ir garantēts. Savukārt daļa jūraskraukļi jau satupuši ligzdās un silda pirmās olas. Tātad pēc mēneša jau šķilsies pirmie mazuļi. Gaidīsim kopā!

 

Ja arī Tu esi bijusi interesantā pasākumā, iesūti stāstu un bildes ŠEIT!