Putras un sausmaizītes

Putras un sausmaizītes

09. Jul 2010, 16:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Tradicionālas brokastis ir putras! Tās ir veselīgas. Barojošas. Un, kas pats galvenais - garšīgas! Ja veselīgais nebūtu garšīgs, būtu ļoti grūti to izvēlēties, ne? Savukārt, ja veselīgais ir garšīgs, tad neko citu nemaz negribas. Ieklausies, ko iesaka māmiņa Ilze Lipska.
Tāpēc mēs neesam oriģināli, un bieži vien brokastīs ēdam putras.
1) Citreiz tā ir vienkārši mannā, auzu, rudzu, kviešu, rīsu, vai 5graudu putra, un mums ļoti garšo arī tāpat, bet citu reizi gribas ar ievārījumu..
{pic:1}
2) Citreiz vāram putru ar augļiem vai ogām. Vasarā pa taisno no dārza vai meža salasītas, bet ziemā velkam laukā no saldētavas. Šādi putra sanāk ļoti skaistā krāsā.   Tagad, kamēr vēl ir āboli, vāram putru ar āboliem, vispirms pavārot ābolus, līdz tie mīksti, tad sablenderējam vai saspaidām, un pievienojam pārslas :) Ļoti garšīga putra sanāk, un nekādu saldu ievārījumu vairs klāt nevajag.
{pic:2}
3) Nesen atklājām, cik garšīga ir kukurūzas putra! Pastāstīšu, kā mēs to atklājām! :) Risinot krustvārdu mīklas vairākas reizes saskāros ar jautājumu - kukurūzas putra - 8 burti. Vai tad tai ir kāds speciāls nosaukums? Un es nemaz tādu putru neesmu ēdusi... Jālabojas! :) Vispirms sameklēju atbildi uz jautājumu nākamajā krustvārdu mīklu numurā, un izrādās šo putru sauc MAMALIGA. (īsti gan pareizi nav, jo mamaliga tomēr nav vienkārša kukurūzas putra, bet lai paliek definīcijas.. galvenais, ka kukurūzas putra ir garšīga!) Veikalā atradām kukurūzas putraimus , un mājās tradicionāli izvārījām putru, kas kopā ar šī gada plūmju ievārījumiem vienkārši lieliski iet kopā!
{pic:3}
{pic:4}
Turklāt kukurūza ir salda pati par sevi, līdz ar to cukuru šai putrai vajag pavisam nedaudz.
{pic:5}
Bet ir rīti, kad vārīt putru nu nemaz negribas.. Tad ideāla alternatīva ir mūsu našķis - sausmaizītes!
{pic:6}

Liekam uz tām virsū, ko vien sirds vēlas, tāpat kā uz parastām maizītēm, un sanāk gardas brokastis, kas pašas kūst mutē!
{pic:7}
Uzkodai vēl uztaisām saldo maizīti, uzsmērējam medu , un mmmmm.... kas par gardumu! 
{pic:8}
Mazā māsa piedāvā arī mammai, arī viņa katru rītu pēc putras porcijas apēd vismaz pusīti sausmaizītes! 
Enerģija ir iegūta un diena var sākties!

Piedalies konkursā "Manas ģimenes veselīgās brokastis" arī Tu un laimē Valmieras piena jaunā augļu jogurta dāvanu grozus!

2

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

06. Nov 2009, 14:47

Cik forši = pavisam biju aizmirsusi par šo gardo putru....būs mazai jāpamēģina, paldiesinjsh!!!!!

06. Nov 2009, 10:26

Mums arī tā kukurūzas putra garšo!😀

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 22:59

Jūs esat malači, jo ļoti veselīgi ēdat😀 Ar lielu interesi parasti lasu jūsu receptes😀