Putniņa: bērniņa gaidīšanas svētki ir kas īpašs

06. Jan 2011, 20:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Otrdienas pēcpusdienā Māmiņu Klubā pulcējās 3 topošās māmiņas, lai kopā ar pediatri Irēnu Putniņu uzzinātu vairāk par mazuļa pūriņa veidošanu, kā arī uzzinātu ko vairāk par „ievesto” tradīciju, ko vēlamies ieviest arī Latvijā- bērniņa gaidīšanas svētki.

{smallpic:1}

Pediatre Irēna Putniņa{smallpic:2}

Viesi otrdienas lekcijā

Kāpēc bija tikai 3 māmiņas? Var jau saprast- pavasaris aiz loga un māmiņu domās, citai varbūt šī doma par bērniņa gaidīšanas svētkiem neliekas saistošai, kādai māņticība neļauj, bet NEKAS! Jau aprīlī aicināsim atkal uz šādu nodarbību!

{smallpic:6}

{smallpic:3}

{smallpic:4}

{smallpic:5}

{smallpic:11}

Kā notika šī nodarbība? Īsāk sakot- jaukā atmosfērā pļāpājot un daloties pieredzē par šo un par to! Kā jau visos Baby shower jeb bērniņa gaidīšanas svētkos, neizpalika arī gardumgarda kūka, kas tika ēsta divu stundu garumā.

 

Šādi bērniņa gaidīšanas svētki Eiropā un ASV ir jau sen un tie ir svētki, kas tiek rīkoti par godu topošajai māmiņai kā pasākums, lai saliedētu bezbērnu draugus ar topošo māmiņu. Kā stāsta pediatre Irēna Putniņa: „Daudziem draugiem šķiet, ka pēc dzemdībām nevar māmiņu traucēt vai arī tieši otrādi- uzskata, ka dzīve turpināsies kā līdz šim ar regulārām tikšanās reizēm un tusiņiem. Jā, turpināsies, bet bērns arī būs turpat. Ar draugiem ir svarīgi komunicēt un tas ir arī jādara, jo šāds jautrs pasākums var kliedēt mītus un bailes no maziem bērniem un tad arī bērniņa raudzības būs daudz drošāks pasākums. Es ieteiktu šos gaidīšanas svētkus draugiem pasniegt kā nopietnu pasākumu, kurā draugiem ir jāpiedalās!”

{smallpic:7}

Arī lekcijas apmeklētājas saņēma dāvanas

Neatņemama šo svētku sastāvdaļa ir dāvanas. Dāvanu sarakstu māmiņa jau ir sagatavojusi un izdalījusi draudzenēm, lai nerastos pārpratumi, ka tiek uzdāvinātas 10 vienādas rotaļlietas vai 3 vienāda izmēra drēbītes. Ir dāvana, ar kuru garām nošaut nevar- autiņbiksītes! Kokvilnas vai parastās, bet tās noderēs ikvienai mūsdienīgai māmiņai!

 

Šādu svētku laikā tiek spēlētas arī dažādas spēles un iets rotaļās, piemēram, mēra vēderu un slēdz derības, dzer no bēbīša pudelītes, mēģina apģērbt lelli, ēd bērnu biezenīšus utt. Idejas ir tiešām daudz un dažādas un šajā nodarbībā māmiņas var uzzināt vairāk!

 

Otra lekcijas daļa bija veltīta mazuļa pūriņa sarūpēšanai- galvenais- nepārspīlēt ar daudzumu, īpaši tas attiecas uz drēbītēm, no kurām mazulis izaug visai ātri.

{smallpic:8}

{smallpic:9}

Vēl pāris praktiski ieteikumi,kas jāpieraksta:

-         sīkumiem noteikti vajadzētu būt iegādātiem LĪDZ dzemdībām;

-         ja māmiņa ir māņticīga, tad lielās lietas var atstāt uz vēlāku laiku, bet personai, kas to iegādāsies, jāsniedz precīzs saraksts ar to, kur, kādā krāsa, kādu iegādāties;

-         kamēr mazulis nesēž un nestaigā, nepērc apģērbu, sevišķi guļamās drēbītes, kas ir aiztaisāmas uz muguras ar kniedēm;

-         reāli šūpulis derēs tikai pirmos trīs mēnešus, jo pēc tam mazais sāk velties un kustēties un ir visai viegli izkrist;

-         apģērbs nedrīkst būt stipri par lielu vai stipri par mazu!

 

{smallpic:12}

 Ja esi topošā māmiņa, nāc uz šo lekciju/ semināru aprīlī un ņem līdzi arī savu draudzeni!

 

 

Tātad ko iegūsi Tu, topošā māmiņ?

 

Tu iegūsi izsmeļošu informāciju par to, kam īsti ir jābūt mazuļa pūriņā- sākot no pirmajām drēbītēm, beidzot ar lielākām lietām- gultiņu un autosēdeklīti. Noteikti uzzināsi arī ieteikumus veiksmīgākiem pirkumiem un iegūsi idejas par visai nederīgām bērnu precēm, jo visbiežāk topošo māmiņu vidū valda divas galējības- vai nu sapērkas ļoti daudz mantu un drēbīšu vai nenopērk neko un tad, braucot jau uz slimnīcu, nākas ieraukt kādā lielveikalā pēc mazuļa pūriņa. Sagatavojies mazuļa ienākšanai pasaulē, apmeklējot mazuļa pūriņa lekciju!

 

Ko iegūs Tava draudzene?

 

Protams, jūs labi pavadīsiet laiku kopā, bet bez tā draudzene uzzinās, kā rīkot gaidāmā bērniņa svētkus jeb baby shower! Jā, jā, zinām, ka tas vēl ir kaut kas jauns Latvijā, bet vēl vieni svētki taču ir vajadzīgi, vai ne? Semināra laikā draudzene uzzinās, kā rīkot un kas ir vajadzīgas gaidāmā bērniņa raudzības, kādas dāvanas izvēlēties utt., lai pēc šī pasākuma varētu uzrīkot īstu ballīti topošajai māmiņai!

 

Kas Tevi vēl sagaida Mazuļa pūriņa seminārā?

 

DĀVANAS, kafijas galds, uzkodas, iespēja iegādāties preces gaidāmajam mazulim un iespēja pavadīt pēcpusdienu ar citām topošajām māmiņām! Vai zināji, kas vēl ir neatņemama šāda pasākuma sastāvdaļa? KŪKA! Un kūka būs vienmēr šādos pasākumos, arī 30.martā!

 

Atnāc! Būs interesanti un pamācoši!

 

Ja vēlies, nodarbību vari apmeklēt arī viena!

 

Maksa par pasākumu: 4 lati katrai dalībniecei

 

Nodarbības datumi un laiki: 23.aprīlis (no 13:00 līdz 15:00)

 

Pasākumu atbalsta:

 

8

9

Piereģistrējies laicīgi, aizpildot anketu!

30. Mar 2010, 21:20

Gan jau ar laiku šādi pasākumi "ieies tautās", turklāt trim cilvēkiem, mauprāt, ir interesantāk, mājīgāk nekā, piemēram, trīspadsmit vai trīsdesmit 😀