“Pūkainās dienas Ķīpsalā 2010” – svētki visai ģimenei!

“Pūkainās dienas Ķīpsalā 2010” – svētki visai ģimenei!

05. Jan 2011, 15:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lieldienās Ķīpsalā atkal valdīs patīkama kņada un rosība! 3. un 4. aprīlī notiks pasākums dzīvnieku mīļotājiem – mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde “Pūkainās dienas Ķīpsalā 2010”. Apmeklētāji varēs vērot starptautiskās kaķu un suņu izstādes, aizraujošus šovus, aplūkot visdažādākos mājdzīvniekus un eksotiskos mīluļus. Mazie apmeklētāji varēs doties rotaļu virpulī atrakciju parkā “Lec un Minies”.

 

Atbilstoši svētku noskaņai pa Ķīpsalas aplokiem lēks apmēram simts dažādu šķirņu truši. Tāpat varēs apskatīt putnu dārzu ar cāļiem, vistām, pērļu vistām, pīlēm, tītariem, fazāniem, zosīm, dekoratīvajiem baložiem un paipalām. Abas dienas varēs vērot visdažādāko šķirņu suņus un kaķus gan no Latvijas, gan no ārzemēm, apskatīt dekoratīvās pelītes un žurciņas, dekoratīvos seskus jeb fretkas un daudzus citus dzīvniekus.

 

Izstādē būs sastopams arī mazais smirdeklītis – ņiprais skunksu puika Koko. Viņš ir viens no pirmā Latvijā dzimušo skunksu metiena. Koko ir lieliski iejuties mājdzīvnieka lomā, sagādājot daudz prieka brīžu saviem saimniekiem – Dobuļu minizoodārza īpašniekiem Varim un Agitai Ķelpēm.

 

Profesionāļu padomi un viss ikdienā nepieciešamais tavam mīlulim par pievilcīgām cenām

Tāpat ikviens interesents varēs saņemt gan profesionāļu padomus par to, kāda barība mājas mīlulim ir vispiemērotākā, gan ieteikumus, kā rūpēties par saviem dzīvniekiem un kā uzlabot viņu veselību. Izstādē par pievilcīgām cenām savam mīlulim varēs iegādāties barību, vitamīnus un pavasara paliem piemērotus aksesuārus, tāpat arī iegūt izglītojošu informāciju par mājdzīvnieku veterināriju un citiem jautājumiem.

 

Starptautiskā kaķu izstāde

Starptautiskajā kaķu izstādē, kurā piedalīsies gandrīz 500 kaķu no Latvijas un ārzemēm, būs pārstāvētas teju visas pasaulē zināmās kaķu šķirnes. Izstādē varēs sastapt gan populāro britu īsspalvaino kaķi, Burmas kaķi, Persijas kaķi, Angoras kaķi un pat tādus retumus kā krievu zilo kaķi, Bengālijas kaķi, Devonas reksu, Kornvolas reksu, bobteilu un daudzus citus.

 

Apmeklētāju priekam kaķu izstādes organizators – Latvijas Kaķu mīļotāju klubs “Mooncat” – izstādes pirmajā dienā plkst. 15.00 rīkos britu kaķu šovu, bet otrajā dienā plkst. 15.00 apmeklētāji varēs vērot Bengālijas kaķu šovu.

Kaķi cīnīsies par vairākiem tituliem, tostarp Starptautiskā čempiona, Lielā starptautiskā čempiona un The Best of best show tituliem. Sertificēts tiesnesis no 10 labākajiem vienas šķirnes pārstāvjiem izvēlēsies pašu labāko šķirnes pārstāvi.

 

Šogad vēl plašāk apskatei būs izlikti īpaši izstādes vajadzībām darināti grezni kaķu buduāri. Šis nebūt nav lēts prieks četrkājaino mīluļu īpašniekiem, jo vidēji šāda buduāra izgatavošanai ir jārēķinās ar 75 vai pat vairāk latu lieliem izdevumiem.

 

Starptautiskā suņu izstāde

Šogad starptautiskajā suņu izstādē piedalīsies vairāk nekā 1500 suņu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Moldovas, Polijas un Krievijas. Ķīpsalā varēs sastapt gan plaši pazīstamas, gan arī retas suņu šķirnes – vācu aitu suni, rotveileru, amerikāņu Stafordšīras terjeru, bulterjeru, amerikāņu buldogu, čivavu, amerikāņu kokerspanielu, īsspalvainos un garspalvainos takšus, Brabantes grifonu, punduršpicu, dalmācieti, mopsi, Aļaskas malamutu, Samojedu suni, basendži, boseronu, malinuā, pundurpinčeru, Džeka Rasela terjeru, amerikāņu pitbulterjeru un daudzus citus.

 

Izstādē būs skatāmi arī trīs ņipri biverjorki. Šie miniatūrie sunīši Latvijā pagaidām vēl ir retums, tādēļ četrkājainie mīluļi ceļu mēro no Vācijas. Būs arī plašs dažādu šķirņu kucēnu tirgus.

 

Abas izstādes dienas notiks gan suņu šķirņu parāde, gan sacensības un paraugdemonstrējumi netradicionālajā dresūrā, kā arī teatralizēta šova programma “Flora un fauna”. Katras dienas noslēgumā plkst. 16.30 izstādes suņi sacentīsies par titulu Best in Show. Suņus vērtēs starptautiskie eksperti no Bulgārijas, Gruzijas, Ukrainas un Krievijas.

 

Tirgošanās Lieldienu noskaņās

Ārpusē pie Ķīpsalas halles darbosies Lieldienu gadatirgus, kurā varēs iegādāties zemnieku izaudzētos lauku labumus un kvalitatīvu, Latvijā ražotu produkciju, kā gaļas izstrādājumus, žāvējumus, sieru, medu, dabiskās sulas un citas veselīgas un garšīgas lietas. Gadatirgū piedalīsies arī amatnieki un piedāvās savus darinājumus – rotas, keramiku, metāla un koka izstrādājumus, rokdarbus un pinumus.

 

“Lec un Minies” atrakciju parks Ķīpsalā

Sadarbībā ar atrakciju parku “Lec un Minies” tiek veidota plaša izklaides programma, kur lielie un mazie varēs piedalīties dažādās spēlēs, konkursos un akcijās, kārtīgi izšūpoties, izmēģināt piepūšamās atrakcijas un dažādas citas atpūtas iespējas.

 

Vairāk informācija: www.bt1.lv/petekspo .

30. Mar 2010, 17:42

inny - mums tieši tāda pat doma, ka mazaji vēl bail būs, jo pārak biezs tur un pilns ar cilvēkiem....bet uz zoo gan gribu mazo šovasar aizvest...")

30. Mar 2010, 17:42

inny - mums tieši tāda pat doma, ka mazaji vēl bail būs, jo pārak biezs tur un pilns ar cilvēkiem....bet uz zoo gan gribu mazo šovasar aizvest...")

29. Mar 2010, 22:50

Vienu gadu biju ar savām mazajām āsīcām 😀 bija gan bailes, gan izbrīns 😀 kad mazais paaugsies, noteikti vedīšu uz šādiem pasākumiem, viņam patīk dzīvnieciņi. šovasar vēl uz Zoo jāaizved.

29. Mar 2010, 18:57

Es biju pagāšo reizi,un baigi grūti būs ja apmeklēsim kopā ar Alisi(jo cilvēku tur ir nenormāli daudz)bet mums gribās iegādāties kaķēnu,bet tur jau cenas arī nav no mazajām!