Policija? Palīgā! Vecāki ir skapī un mani nolaupīja!

Policija? Palīgā! Vecāki ir skapī un mani nolaupīja!

13. Oct 2010, 11:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pagājušajā nedēļā, 14.janvārī, kāds nepilngadīgs jaunietis izstrādājis joku, kas sacēla kājās gandrīz pusi Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes darbiniekus.

 

14.janvārī plkst.17.27 policijā atskanēja telefona zvans. Kāds zēns informēja policiju, ka viņam un tuviniekiem uzbrukuši cilvēki, kas vecākus ieslodzījuši skapī, bet viņš pats atrodoties automašīnas bagāžniekā un zaudējis spēju patstāvīgi pārvietoties.

 

Policijā nekavējoši sācies saspringts darbs, nozīmētas neskaitāmas pārbaudes, nozieguma izmeklēšanā iesaistīti labākie policijas darbinieki. Strādājuši Vidzemes reģiona Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki, meklēšanas pasākumus veikusi policija Valmierā, Alūksnē un Rūjienā. Strādāja speciālisti Rīgā un izmeklēšanas tiesnesis Valmierā.

 

Neilgi pēc informācijas saņemšanas sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 15.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret personas brīvību. Soda sankcija, kas paredzēta par minētā nozieguma izdarīšanu, liecina, ka noziegums kvalificējams kā sevišķi smags.

 

Ap plkst.23 vakarā darbs tika pārtraukts un sāktais kriminālprocess pārkvalificēts, jo izrādījās, ka tā bijusi policijas darbinieku maldināšana, kurai iztērēti līdzekļi, cilvēku un tehniskie resursi, sacīja Jukāma.

 

Kā vēlāk noskaidrojās, puisis bija pajokojis, taču par joka iemesliem viņam konkrētas atbildes nav. 1996.gadā dzimušais 4.klases skolnieks, pret kuru tagad sākts kriminālprocess, atzīst: "Kad zvanīju uz policiju, domāju, ka tas ir tikai joks un nekas man par to nebūs."

 

Policijas pārstāvji atzīst, - lai arī izmeklēšana vēl tikai sākumā un puisim līdz brīdim, kad par nodarīto nāksies atbildēt, vēl jāgaida, ir pilnīgi skaidrs, ka šis joks neatgriezeniski sabojājis zēna nākotni, un savādā izvēle, laiku īsinot, paniekoties ar iestāžu cilvēku un materiālajiem resursiem, jaunieša atmiņā paliks uz visiem laikiem.

 

LETA