Pirmie soļi pretī zaļajam dzīvesveidam

Pirmie soļi pretī zaļajam dzīvesveidam

27. Sep 2011, 20:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja arī tu esi to vidū, kuri labprāt vairāk pievērstos zaļajam dzīvesveidam, bet līdz šim īsti neesi sapratusi, ar ko tad sākt, ieklausies Dabas dobes vadītājas Lienes Brizgas-Kalniņas ieteikumos. 

 

Mans pirmais ieteikums nebūs lietot auduma maisiņu vai škirot atkritumus. Viszaļākais padoms ir vienkāršs – padomāt. Tas nozīmē, pirms kaut ko pirkt, uzdot jautājumu – vai tiešām man tas ir vajadzīgs.

 

Iegādāties tikai to, par ko esi pārliecināts, ka tas ir nepieciešams, nevis šo nepieciešamību radījusi prasmīga mārketinga stratēģija. Pavaicāt – vai visu to izmantošu? Cik ilgi man šī lieta kalpos? Kas to ir ražojis? Kā tā nonākusi līdz mums? Kāds ir tās sastāvs?

 

Ja zini, ka 40 miljoni rotaļlietu visā pasaulē katru gadu nonāk atkritumos vai to, ka vidēji viena bēbja autiņbiksīšu laikā tiek iztērēts tik daudz autiņbiksīšu, lai nosegtu pusi futbola laukuma, tad saproti, ka iepirkšanās un patēriņš nav tikai mantas apmaiņa pret naudu, bet daudz, daudz plašāks process,“ uz mirkli padomāt par saviem iepirkšanās paradumiem aicina Liene Brizga – Kalniņa.

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv


Dabas Dobe sākās 2007. gadā, piedāvājot vēl nebijuši pakalpojumu – bioloģisku produktu piegādi uz mājām. Šobrīd Dabas Dobe ved daudziem simtiem klientu uz mājām visplašāko ekoproduktu klāstu – bioloģiskos dārzeņus, svaigus piena produktus, gaļu, tēju, kafiju un kārumus, kosmētiku un tīrīšanas līdzekļus - visu, kas nepieciešams zaļai un videi draudzīgai dzīvošanai.

 

Kā iepirkties Dabas Dobē? Pavisam vienkārši – mājaslapā www.dabasdobe.lv sadaļā Bode izvēlaties visu vajadzīgo, un nākamajā dienā mēs to aizvedīsim uz norādīto adresi.

 

Sekojiet Dabas Dobes jaunumiem www.dabasdobe.lv un Twitter.com/DabasDobe!