Pirmdien radio par omītēm jeb vecā audzināšana pret jauno

Pirmdien radio par omītēm jeb vecā audzināšana pret jauno

25. Nov 2010, 21:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir burvīgi, ja bērniņam ir mīļi vecvecāki, jo to ieguldījums bērna attīstībā ir tiešām neatsverams!

 

Tomēr jaunās māmiņas ne vienmēr ir mierā par omīšu (savu mammu un vīra māšu) maigi sakot visai novecojušiem uzskatiem bērna aprūpē!

 

Parasti konflikti rodas par bērna ēdināšanu ("Tev jau tā piena nemaz nav, iedod burkānu suliņu!"); par podiņu ("kāpēc bērns 3 mēnešos vēl neiet uz poda?" un audzināšanu!

 

Protams, mēs - mammas, pat ļoti varam mācīties no omītēm, jo viņām tomēr ir pieredze un šis tas dzīvē redzēts. Un bieži vien tieši mīlošai vecmāmiņai ir taisnība un viņas metodes patiešām palīdz!

 

Parunāsim šeit gan par to labo, ko omes dod bērniem, gan ne visai!

 

Jau pirmdien LR1 programmā no plkst.15 - 16 , radio raidījumā "Māmiņu klubs" klausīsimies diskusiju par šo tēmu!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Mums abas omes ir ļoti labas un jāsaka, diezgan jaunas😀

Bet viņas iuzcītīgas māmiņu kluba gan TV, gan radio raidījumu klausītājas un skatītājas, tikai internetu nelasa, tāpēc tādas galīgas novecojušas lietas man nemaz nepiedāvā😀

Bet ir šis tas, kā piemēram, mana mamma vislaik domā par to podu - bērnam tagad ir 1,7 mēn, un it kā ir jau laiks, bet viņš pagaidām protestē ļoti. Omīte savukārt nelaiž bērnu ar plikām kājām, jo baidās,ka viņš saaukstēsies. Es ar pirmo bērnu viņai klausīju un cītīgi vilku vislaik vilnas zeķes un rezultātā viņš tāpat slimoja. Otro atkal vislaik laižu plikām kājām un neslimo!

Abas omes ļoti atšķiras - savos uzskatos. Mana mamma ir tāda brīvāka, bet vīramāte- kārtīgāka😀

ēšanas ziņā protams jo treknāk,. jo labāk, bet vispār pirmo bērnu baroju ar burciņām sākumā, bet otro mana mamma baro tikai ar paštaisītiem biezeņiem un ēdieniem, rezultātā otrais bērns ne mutē neņem nevienu mākslīgo pārtikas burku!

Vairāk gan jāsaka , ka ir tas labais. Lieli strīdi mums nav. Viņas tomēr uzklausa arī mani😀

25. Feb 2010, 21:21

Man bija nesaprašanās ar savu mammu, patiesībā viņa visu laiku mācīja, kā ģērbt, kā barot, un bija pilnīgā sašutumā par to, ka bērns lieto bērna krēsliņu, nevis kulbu, kad braucam automašīnā... labi, ka dzīvojam atsevišķi 😀 Es gan centos un cenšos liekās diskusijās neieslīgt. Drauga mamma ir ļoti lojāla un neko neiesaka, vienkārši bauda savu vecmammas statusu.