Pieņem noteikumus par brīvpusdienām

Pieņem noteikumus par brīvpusdienām

14. Dec 2009, 20:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmdien, 28. jūlijā, Ministru kabinetā tika apstiprināti Bērnu un ģimenes lietu ministrijas sagatavotie un iesniegtie noteikumi "Valsts budžeta līdzekļu pašvaldībām pamatizglītības iestādes skolēnu ēdināšanai aprēķināšanas, piešķiršanas un izlietošanas kārtība un apmērs". Minētie noteikumi paredz no šā gada 1. septembra nodrošināt visiem pamatskolas pirmās klases skolēniem brīvpusdienas, tādējādi dodot iespēju vismaz reizi dienā visiem 1. klašu skolēniem ēst siltu ēdienu, veidojot veselīgas ēšanas paradumus, kā arī sniedzot tiešu atbalstu katrai ģimenei, kurā ir pirmklasnieks.

„Es uzskatu, ka brīvpusdienas sākumskolas audzēkņiem ir tas valsts atbalsts, kas pilnībā atbilst Nacionālā attīstības plāna mērķim - uzlabot dzīves apstākļus ģimenēm ar bērniem. Turklāt brīvpusdienas ir efektīvs veids, kā atbalstīt ģimenes ar bērniem, nepiešķirot naudu tiešā veidā un nepieļaujot līdzekļu nelietderīgas izlietošanas risku, bet novirzot to bērnu vajadzībām,” uzsver bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks.

Saskaņā ar minētajiem MK noteikumiem, pašvaldības saņems no valsts budžeta Ls 0,80 dienā viena pamatskolas pirmās klases skolēna ēdināšanai pašvaldības teritorijā esošajās izglītības iestādēs. Skolēnu ēdināšanu un ēdienkartes atbildību kritērijiem nodrošina pašvaldība. Ēdienreizei atvēlētā summa tika noteikta, apkopojot Latvijas pašvaldību iesūtīto informāciju par izmaksām skolēnu ēdināšanai un nosakot vidējo tās apmēru.

 

                                                                                 Bērnu un ģimenes lietu ministrija