Pie kāda zobārsta vest mazuli?

Pie kāda zobārsta vest mazuli?

27. Sep 2010, 23:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Meitiņai ir 2 gadiņi un laiks vest viņu pie zobārsta.

 

- Kā izvēlēties labu bērna zobārstu? Kur meklēt informāciju?

- Cik maksā bērnu zobārsti?

- Kā pirmo zobārsta vizīti padarīt pēc iespējas patīkamāku?

 

Māmiņa Evita

05. Jan 2010, 14:09

Mēs ejam uz savu poliklīniku un esam ļoti apmierināti-bez maksas ir. Bērnus pie zobārsta sākām vest no 2 gadu vecuma,to daram reizi gadā-parasti maijā.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 05. Jan 2010, 13:29

pepy, kādas atsauksmes par Dentu? Mums tas sanāktu pie pašām mājām, ja domā to, kas uz Brīvības ielas pie Statoil 😀 Varbūt tiešām jāaiziet, lai parāda, kas ir kas.. Mums gan bd zobus netīra.. varbūt, kad būs lielāki,sāks tīrīt?

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 05. Jan 2010, 12:29

Ieva, varbūt arī vari ieteikt man šo ārsti? Atsūti nr. un adresi uz kristine@maminuklubs.lv, izskatās, ka manai 2,5 gadniecei arī vajadzēs meklēt palīdzību. Pēc svētkiem viņai iekaisušas smaganiņas.

05. Jan 2010, 12:27

Manai 2,8 mēnešus vecajai meitai bija 2 cauri zobi. Biju šokā, jo no savas puses biju izdarījusi visu, lai mutes higēna būtu laba. Nu un protams, kreņķis, kā vispār tik mazam var zobus salabot un kur? Par bērnu zobārstniecību Stabu ielā dalās atsauksmes , tā pat par stomatoloģijas institūtu Dzirciema ielā. Tomēr bērnam ir svarīga tā pirmā pieredze, lai visu mūžu nav jābaidās. Tā kā dēļ lielķezas arī VOVA apgriezusi finansējumu bērnu zobu bezmaksas labošanai un sākot ar 4.zobu jāmaksā pa pilnu programmu un caurs bija 3.,4. , tad sapratu- ātrumu tas jau vairs nemaina, un varu vest arī uz privātpraksi.
Tā nu zvaniju savai dakterei (privātpraksē), lai gan viņa bērniem nelabo, piekrita vismaz apskatīties. ne tikai apskatījās, bet arī salaboja, un meita bija sajusmā par procesu. Daktere visu izstāstija- ko darīs, kas notiks, uz pirkstiņa parādija kā ūdens skalos, kā urbītis vibrēs, kā gais pūtīsies. Deva, lai tur spogulīti un vēl pāris štrumus, ko vajadzēs padot. Bez anestēzijas salaboja abus zobus, meita bija stāvā sajūsmā un samaksājām 5Ls (?), lai gan pie viņas nav lēts prieks zobus labot. Katrā gadījumā, ir vērts rakt un atrast ārstu, kurš to padarīs par patīkamu spēli.