Pavasaris ir klāt!

Pavasaris ir klāt!

13. Jan 2011, 11:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 Beidzot ir pienācis pavasaris, ko sajūtu gan ar silto saulīti, kas aizvien biežāk mūs silda no rītiem, ar zaļajiem asniņiem, kas izspraukušies manā puķu dobē, ar skaļo putniņu čivināšanu koku zaros, ar gaiši zilām debesīm un silto vējiņu, kas mūs palutina aizvien biežāk.

 

Siltajam laikam sākoties vairāk dzīvojamies pa āru un ejam garajās pastaigās katru dienu, kā arī sakopām pagalmu un nozāģējām ābelei vecos zarus, lai āboli augtu lielāki un sulīgāki.

 

 Parādoties pirmajiem saules stariņiem, sāk kust ledus dīķī, ko vietējie Līgatnes iedzīvotāji nosaukuši par Gulbīšu dīķi, jo šejienes iemītnieki gadu no gada ir divi skaisti gulbji – puisis un meitene, kuriem pat ir doti interesanti vārdi Piļkins un Grietiņa.

 

 

{pic:1}

 

 

{pic:2}

 

 

{pic:3}

 

Gulbji atvesti no Rīgas Zoodārza un šeit dzīvo jau vairākus gadus. Par viņiem rūpējas kāds vīrs – ziemā gulbjus tur siltumā, un viņiem pašiem uzcelta sava mājiņa (kūtiņa) blakus dīķim.

 

 

Pavasarī, kad ledus jau pakusis, gulbjus izlaiž ārā izlocīt kājiņas un spārnus. Protams, aizlidot tie vairs prom nekur nevar, tāpēc gozējas dīķa malā saulītē un priecājas par maizīti, ko iedod vietējie iedzīvotāji, kas iznākuši pastaigās vai arī sabraukušie tūristi, kuri vienmēr nāk apskatīties skaistos gulbīšus un safotogrāfējas ar tiem.

 

 

Mēs arī vienmēr dodoties garām, ejam pabarot gulbīšus, jo meitiņai ļoti patīk putni un it īpaši pīles, kuras tur peld un pēkšķina. Tāpēc meitiņa ieraugot jebkādu putnu sauc – pīle!

 

 

{pic:4}

 

 

{pic:5}

 

 

{pic:6}

 

Un, protams, neatņemama pavasara sagaidīšanas sastāvdaļa mūsu ģimenei ir bērzu sulu tecināšana, ko kā tradīciju ievērojam katru gadu, jo bērzu sulas ir ļoti veselīgas gan lieliem, gan maziem!

 

Tā nu devāmies uz tuvāko mežu, ciemos pie omes un ieurbām sulas, lai būtu ko dzert, jo svaigas sulas ir vislabākās, bet ja paliek pāri, tās lejam burkās iekšā, piemetam pa upeņu zariņam un citrona šķēlītei vai pieberam rozīnes un pagrabā iekšā. Vasarā ir tāds prieks, kad karstajās dienās varam aiziet uz pagrabu pakaļ vēsām sulām un tad jau burkas saturs tiek ļoti ātri iztukšots.

 

 

 {pic:7}

 

 

{pic:8}

 

 

{smallpic:9}

 

 

{pic:10}

 

Prieks, ka pavasaris beidzot ir sagaidīts un beigusies ilgā un nogurdinošā ziema. Cerams, ka vasara jau arī nav aiz kalniem.

 

 

{pic:11}

 

 

{pic:12}

 

 

{pic:13}

 

 

Kā jūsu ģimene sagaida pavasari un ar ko jums tas saistās?

 

SandraVoitkāne

06. Apr 2010, 23:37

Jā Ilze - tieši putnu dziesmas liek ieklausīties pavasarī....😀

06. Apr 2010, 15:47

Jā - pavasaris ir kautkas brīnišķīgs, kad daba mostas un viss sāk ziedēt un plaukt = liekas, ka pats atdzimsti no jauna....🌷

06. Apr 2010, 13:06

Mēs arī laukos dabūjām bērzu sulu. Super! 😀 Bijām pie Gaujas Valkas pusē, pavasaris nāk skaisti, lai arī ļoti ūdeņaini...

06. Apr 2010, 11:07

ai kā es tevi apskaužu - dzīvot privātmājā un sagaidīt pavasari pagalmā tas nav vārdos aprakstāms. mēs diemžēl esam iespundēti dzīvokļu cie,šajos mūos