Parūpējies par bērna drošību mājās jau no pirmajām dienām! Apmeklē Māmiņu Kluba lekciju par drošību

27. Sep 2010, 17:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ikviens bērns ir īstens nervu kamols, kura acīs mirdz nepārvarama vēlme izpētīt visu sev apkārt esošo pasauli – aptaustot, pabakstot un pat nogaršojot.

 

Domājams, ka visi vecāki ir gan neizsakāmi priecājušies par sava mazā izdarībām, gan arī svīduši aukstus sviedrus, pamanot, kādas trakas delverības kārtējo reizi mēģina izstrādāt viņu atvase – veikt tāllēcienu uz tuvējo krēslu vai arī nomēģināt uz grīdas atrasto kārumu.

 

Ja vērtējam bērna attīstības posmus attiecībā pret potenciālajām traumām, tad viens no pirmajiem posmiem, kas visbiežāk saistās ar dažāda veida traumām, ir trīs – četru mēnešu vecums, kad bērns sāk mēģināt velties no muguras uz vēdera. Bērns šīs kustības var sākt veikt pavisam spontāni, un negadījums var notikt, māmiņai novēršoties pat tikai uz īsu brīdi. 

 

Otrais traumatiskākais posms ir vecums, kad bērns sāk rāpot un aktīvi pārvietoties (5-9 mēneši). Šajā vecumā bieži izplatītas ir galvas traumas, kas tiek gūtas, uztriecoties dažādiem priekšmetiem vai arī ierāpojot aiz mēbelēm, veļas mašīnām utml. Vēl viena būtiska iezīme – līdz trīs gadu vecumam bērns vēl tikai izzina pasauli, un viņam šķiet, ka pasauli vislabāk var izprast, to pagaršojot. Tādēļ visi sīkie priekšmeti, ko bērns rāpojot atrod, tiek likti mutē. 

 

Nākamais posms ir vecums, kad bērns sāk staigāt (ap viena gada vecumu). Paiet ilgs laiks, kamēr bērns iemācās turēt līdzsvaru un staigāt stabili, - šīs mācīšanās neatņemama sastāvdaļa ir puni, sasitumi, nobrāzumi u.c. vairāk vai mazāk nopietnas traumas. Vecākiem šajā vecumā īpaši jādomā par mājas pielāgošanu bērna aktivitātēm, lai padarītu to drošāku.

 

Līdz ar vēlmi apgūt augstākas virsotnes bērns grib aizsniegt līdz šim neaizsniedzamas lietas. Par visinteresantāko priekšmetu bērni visbiežāk uzskata aptieciņu, ko vērīgākie vecāki novieto iespējami augstākā plauktā. Tabletes piesaista bērnu uzmanību ar savu krāsu un formu, jo tās bieži vien izskatās pēc konfektēm, tāpēc bērnam rodas vēlme tās pagaršot. 

 

Divu gadu vecumā  bērnu sāk interesēt asi priekšmeti – šķēres, naži, adatas u.tml., tādēļ vecākiem nemitīgi ir jāseko līdzi tam, lai šie priekšmeti neatrastos bērnam pieejamā vietā.

{smallpic:1}

Radi drošu vidi mājās!

 

Nezini, kā to izdarīt? Nu Māmiņu Klubs nāk Tev talkā un piedāvā Tev 20.janvārī apmeklēt pediatres Irēnas Putniņas lekciju, kurā uzzināsi par potenciāli bīstamajām vietām un lietām bērnam:

-         nepiemērots gultiņās novietojums;

-         mājas augi;

-         elektrība;

-         vannas istabas lietas;

-         virtuve;

-         autosēdeklītis;

-         medikamenti;

-         sadzīves ķīmija;

-         pirmā palīdzība apdegumu, sasitumu, kukaiņu kodumu gadījumā.

 

Neviena apdrošināšana nepasargās jūsu bērnu no neparedzētiem negadījumiem un traumām, tādēļ svarīgi ir rūpēties par drošu vidi mazulim laikus!

 

Maksa par nodarbību: 5 lati

 

Nodarbības laiks: no plkst.12:00 līdz 14:00

 

Nodarbības notiek Vīlandes ielā 1-9 (ieeja no Elizabetes ielas)

 

Vairāk informācijas par kursiem vari iegūt, rakstot uz sandra.livmane@maminuklubs.lv vai zvanot pa tālruni 67350750!

Māmiņu Klubu Baltijas valstīs atbalsta autiņbiksītes HUGGIES®!

 

5


Piesakies uz nodarbību, aizpildot anketu!