Notiks otrais Latvijas Māsu un vecmāšu kongress

Notiks otrais Latvijas Māsu un vecmāšu kongress

26. Jan 2010, 23:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Šodien un rīt, 19.jūnijā, Dailes teātrī notiks otrais Latvijas Māsu un vecmāšu kongress ar mērķi aktualizēt un rosināt profesionāļu diskusiju par veselības aprūpes kvalitāti un starpdisciplinārās komandas darbu, māsu un vecmāšu lomu aprūpes kvalitātes nodrošināšanā.

Kongresā piedalīsies 1300 dalībnieki - ambulatorās un stacionārās ārstniecības iestādēs praktizējošas dažādu specialitāšu māsas, vecmātes, māsas vadītājas, sociālie darbinieki, māsu palīgi, kā arī māszinību programmās studējošie. Īpaša uzmanība, veidojot kongresa programmu, tiek pievērsta sadarbības veicināšanai ar pacientu organizācijām, kuru pārstāvji aktīvi piedalīsies plenārsēžu un diskusiju darbā.

Kongresā tiks prezentēti referāti par tālākizglītības attīstību, pacientu aprūpes problēmām un risinājumiem, par sievietes, mātes, bērna un ģimenes aprūpes jautājumiem, veselības aprūpes profesionāļu un pacientu tiesībām, pienākumiem un sadarbības formām, aprūpes nodrošināšanas iespējām, kvalitāti un pieejamību Latvijā un Eiropas valstīs.

Plenārsēdēs Latvijas un ārzemju profesionāļi sniegs priekšlasījumus un rosinās diskusijas par pacientiem sniegtās aprūpes kvalitātes nodrošināšanu, aprūpes profesionāļu prakses morāliem, juridiskiem un klīniskiem aspektiem.

Kā ziņots, no 19.jūnija līdz 21.jūnijam Rīgā, Kongresu namā, notiks arī Latvijas ārstu 6.kongress, ko rīko Latvijas Ārstu biedrība (LĀB), Latviešu ārstu un zobārstu apvienība un Ārstu kongresa fonds.



Katrīna Slišāne 
LETA