Noteiktas izmaiņas attiecībā uz bērnu atrašanos publiskās vietās nakts laikā

Noteiktas izmaiņas attiecībā uz bērnu atrašanos publiskās vietās nakts laikā

28. Dec 2009, 20:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) sveic skolēnus, pedagogus un vecākus ar jaunā mācību gada sākšanos un vienlaikus atgādina, ka kopš 2008.gada 29.jūlija ir stājušies spēkā grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas paredz izmaiņas noteikumos attiecībā uz bērnu atrašanos publiskās vietās nakts laikā.

Saskaņā ar grozījumiem par nakts laiku uzskatāms laiks no plkst.22.00 līdz 06.00, ja attiecīgā pašvaldība uz šo laiku nav noteikusi stingrākus ierobežojumus.

Nakts laikā no 22.00 līdz 06.00 bērni līdz 16 gadu vecumam nedrīkst atrasties sabiedriskās vietās bez vecāku, aizbildņa, audžuģimenes vai viņu pilnvarotās personas uzraudzības, vai arī atrasties interneta zālēs, datorsalonos un citās tamlīdzīgās vietās, kur par maksu sniedz interneta vai datorspēļu pakalpojumus.

Līdz šim nakts laika robežas noteica pašvaldība un lielākoties tas bija no plkst. 23.00 līdz 6.00. VBTAI aicina vecākus būt atbildīgiem un interesēties, kur un kā viņu bērni pavada brīvo laiku.

LETA

02. Sep 2008, 15:52

Atbalstu! Vēl tikai vajadzētu arī kontrolēt šī likuma normu ievērošanu, jo dažkārt vecāki izvēlas vieglāko ceļu - izlikties, ka ar bērnu viss ir kārtībā.