Noderīgās gudrības Mazo staigātāju klubiņa nodarbībā

Noderīgās gudrības Mazo staigātāju klubiņa nodarbībā

14. Jun 2011, 17:22 Muuna Muuna

Vakar apmeklējām nodarbību pie fizioterapeites Vitas Lakšas, kura mums stāstīja, kā pareizi iemācīt bērnam rāpot, sēdēt un staigāt. Ralfam nu ir jau 8 mēneši, viņš pieturoties sēž, šūpojas celīšos un ir izdarījis pirmos mēģinājumus likt celīti uz priekšu.

 

PIESAKIES UZ MAZO STAIGĀTĀJU KLUBIŅA NODARBĪBU!

 

Šī nodarbība mums bija tieši laikā. Uzzināju, ka derīgi ir šūpināt mazo celīšos, lai viņš pārnestu svaru no pleciņiem uz kājām un tādā veidā stiprinātu plecu daļu. Tikai tad, kad pleciņi un rociņas ir pietiekoši spēcīgi, mazie ir gatavi rāpošanai.

 

Tā kā Ralfs cītīgi lien un šļūc uz priekšu, tas mums ir īpaši derīgi, jo fizioterapeite minēja, ka reizēm mazajiem ir labi tāpat, lienot uz priekšu, un bez rāpošanas, šķiet, var arī iztikt. Tāpēc viņiem jāierāda šīs jaunās kustības, lai saprot, ka var arī citādāk tikt uz priekšu.

 

Vēl kāds labs paņēmiens ir noguldīt mazo ar vēderu sev uz ceļiem tā, lai viņš balstītos uz grīdas uz savām rociņām. Paralēli var bērnu arī izklaidēt otrs no vecākiem, lai mazajam šajā pozā nebūtu garlaicīgi. Fizioterapeite mums iemācīja jauku spēli, ripinot bumbiņas. Mazais seko tām līdzi un vienlaicīgi vingrina pleciņus.

 

Vēl man šķita noderīga informācija par tādu kā barjeru veidošanu mazulim- lai viņš gribētu tiem līst un rāpot pāri. Var izkārtot istabā uz grīdas spilvenus, pat guļammaisu vai telts maisu. Tomēr drošāk, ja tas notiek uz paklāja, nevis plikas grīdas, kur mazais var drīzāk iemācīsies „airēt", netiekot šķēslim pāri, jo tas slīd uz priekšu līdz ar viņu pašu :D



Ralfiņam patika citu bērnu sabiedrība un vienubrīd viņš bija labu gabalu no manis aizlīdis un pat neskatījās atpakaļ – tik ļoti viņam patika! Tikai pēc kāda ilgāka laika atskatījās vai mamma vēl joprojām ir turpat :) Gudrinieks!

{smallpic:1}

{smallpic:2}

{smallpic:3}

{smallpic:4}

{smallpic:5}

{smallpic:6}

{smallpic:7}

{smallpic:8}

{smallpic:9}

{smallpic:10}

PIESAKIES UZ MAZO STAIGĀTĀJU KLUBIŅA NODARBĪBU!

19. Aug 2010, 16:46

Es arī jau pirms kāda laika biju. Ļoti noderīgi! Īstenībā vajadzētu aiziet vēlreiz.