No šodienas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā atvērto durvju dienas!

No šodienas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā atvērto durvju dienas!

03. Apr 2010, 08:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu klīniskai universitātes slimnīcai ( BKUS) šogad 2.oktobrī apritēs 110 gadi. Daloties svētku sajūtā no 7. līdz 29. septembrim tiek organizētas atvērto durvju dienas.

 

Atvērto durvju dienas BKUS organizē, lai jaunākā vecuma bērni patīkamā gaisotnē kā caur atvērtu logu iepazītos ar slimnīcas ikdienu un ārstniecība procesu, tādejādi mazinot neziņu un stresu par ārstēšanās procesu slimnīcā. Bērni kā atmiņu par viesošanos slimnīcā saņems gan fotogrāfijas, gan informatīvus materiālus, lai vieglāk varētu izprast slimnīcas ikdienu, kad bērns nonāk slimnīcā, gar informatīvus materiālu par pareizu uzturu, kā arī par drošu apkārtējo vidi, savukārt AS „Valmieras piens” bērniem dāvinās saldējumu.

 

Skolēniem būs iespēja iepazīties ar:

  • neatliekamas palīdzības un uzņemšanas nodaļu;
  • funkcionālās diagnostikas dienestu;
  • laboratoriju;
  • operāciju zāli;
  • bibliotēku;
  • NMP dienests - neatliekamās palīdzības mašīnas iespējām.

 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Renāte Pupele uzsver: „No nelaimes gadījumiem un slimībām nav pasargāts neviens, arī bērni. Šādās reizēs vecākiem pats galvenais ir saglabāt mieru un pārliecību, jo tad arī bērns jutīsies drošs un pasargāts. Tāpat kā slimnīcu mediķi, arī neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu mediķi ir vecāku un bērnu drošais balsts, kuriem var uzticēt savu sāpi, bēdu, un droši lūgt palīdzību kritiskās situācijās.”

 

Atvērto durvju dienām Latvijas skolu 1.-6. klases pieteicās no 3. augusta līdz 3. septembrim. Skolēni BKUS tiks uzņemti trīs reizes nedēļā ( I, II, V ) no plkst. 13. 00 līdz16.00. Pirmie mūsu slimnīcas viesi būs Angļu ģimnāzijas 4a klases audzēkņi. Atvērto durvju dienām ir pieteikušās gan Rīgas skolu 1.- 4. klašu audzēkņi, gan citu Latvijas pilsētu skolu audzēkņi, piemēram, Gardenes pamatskolas un Vecumnieku novada audzēkņi.

 

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca ir vienīgā specializētā bērnu daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā. Tās izveidē un attīstībā savu artavu devuši daudzi medicīnas nozarē profesionāli un atpazīstami cilvēki, kas par prioritāti vienmēr uzskatījuši bērnu un viņa veselību. Bērnu slimnīca veidojusies par darba, kultūras, izglītības un bērnu ārstniecības centru, kura misija ir definēta kā uzticība bērna veselībai un pateicība sabiedrībai par uzticību.

rita123 rita123 08. Sep 2009, 09:21

Brīnišķīgi!😀

07. Sep 2009, 09:57

izskatās,ka tiešām laba informācija būs iespējama😀

rita123 rita123 08. Sep 2009, 09:21

Brīnišķīgi!😀

07. Sep 2009, 09:57

izskatās,ka tiešām laba informācija būs iespējama😀