Neizturami  būt šķirtiem

Neizturami būt šķirtiem

22. Jul 2010, 17:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Rita iesūtījusi stāstu par to, kā krīze likusi dzīvot šķirti vienam no otra.. Pastāsti arī to, kā ir Tavā ģimenē, jo uzmundrinošs vārds kaut virtuālā pasaulē ļauj kaut nedaudz gaišāk paskatīties uz lietām.

{pic:1}

Gribu padalīties ar savām izjūtām, kuras nākas piedzīvot krīzes dēļ. Manam vīram Ivaram, kuru ļoti mīlu, nācās pieņemt darbu, kas ir 100km no mājām, jo, sēžot neko nedarot, jau nauda nekritīs no gaisa. Tā viņš pirmdienas rītā ar visu nepieciešamo, manis rūpīgi sakrāmētiem maisiņiem aizbrauca.


Es domāju, nu varēšu atpūsties-nebūs jātaisa  pusdienas, jo vīram vienmēr gatavoju pusdienas, varēšu ilgāk pagulēt un nedaudz izlaisties ar sevis pucēšanu.

 
Pirmdien pa dienu īpaši neizjutu vīra trūkumu, bet viss sākās vakarā ap sešiem. Riktīgi jutu kaut kas nav kārtībā, kaut kā pietrūkst. Centos sevi visādi nodarbināt -ar bērniem dīdījāmies, spēlējām spēles, zīmējām, bet visu laiku valdīja viena doma-KĀ MAN TEVIS PIETRŪKST. Visu laiku dēls man teica -gribu tētim bučiņu iedot, mazā arī -tēti, tēti uču. Katru vakaru pirms gulētiešanas tiek sadota bučas visiem un novēlēti saldi sapnīši. Piezvanījām tētim. Beidzot noliku viņus gulēt, pulkstenis jau desmit.

Kad bijām nolikuši gulēt mazos rakarus, mēs vienmēr ieritinājāmies zem segas un izbaudījām laiku, kas mums dots.


7.novembrī palika septiņi gadi, kopš esam kopā,23.novembrī būs četri gadi, kopš esam vecāki (dēliņam Matīsam Marekam un meitiņai Diānai Laurai(1,8g)),un pieci gadi kopš esam kopā dienu dienā, protams, izņemot laiku, ko pavadīju slimnīcā, kad dzima mazie. Šos gadus visu darām kopā, neatņemama mūsu ģimenes sastāvdaļa ir brīvdienu mazie atpūtas braucieni.


Taču tagad...Gultā nemaz negribējās līst, nomazgāju traukus, vēlreiz klusām piekārtoju māju, pie datora nosēdēju līdz plkst.1:30 naktī, sev noteicu, ka jāmēģina gulēt. Ielīdu tukšā gultā ar nosalušām kājām, kur nebija mana mīļā, kas sasildītu manas aukstās kājas. Nācās uzvilkt zeķes.


Izslēdzu TV un mēģināju gulēt, kas, protams, neizdevās, nogrozījos līdz pusčetriem rītā, tad meitiņa pamodās, paņēmu blakus un abas iemigām. Pamodos, palūkojos pulkstenī un sapratu ,ka esmu gulējusi tikai stundiņu. Nogrozījos ilgi, līdz atkal iemigu.


Mani pamodināja bērnu runāšanās, biju tik pārgurusi, ka nedzirdēju, kā bērni jau labu laiku spēlējas. Pulkstenis bija pusdeviņi. Cēlos augšā vairāk nogurusi, kā vakarā. Pagatavoju brokastis un zvanīju vīram ,jautāju, kā viņš gulēja. Atbilde bija- galīgi nekā.


Agrāk es domāju-kā es gribu kādu dienu palikt viena, ka mierīgi ar visu tiktu galā,bet tagad izbaudot to, kā tas ir ,domāju kaut ātrāk pienāktu piektdienas vakars.

 

Tagad es savu vīru novērtēju daudz vairāk un viņam arī to izrādīšu. Mēs esam kā cimds ar roku, kā podiņš ar vāciņu, kā tajā dziesmā ko dziedāja, ja nemaldos "Cosmos". Neizturami būt šķirtiem.

 

Kā ir jūsu ģimenē? Vai arī jums šobrīd jāpārdzīvo pārbaudījumi?

rita123 rita123 13. Nov 2009, 09:17

Paldies,meitenes par uzmundrinājumu😀
Inese,turies un nezaudē cerību ka jūs būsiet kopā!😀

12. Nov 2009, 23:31

man laikam situācija ir nedaudz savādāka....mans darugs gandrīz katru dienu strādā un mājās pārnāk 23.30 tā visu dienu esmu viena ar meitiņu,bet esmu jau pie tā pieradusi,kaut arī ir tādas dienas kad nāk virsū depresijas,bet parunājot vakarā atkal ieiet viss tajās pašajās sliedēs😀

nezinu,kā būtu ja aizbrauktu uz nedēļu prom...pat negribu iedomāties...bet kad pa nakti nav mājas,nu ļoti slikti guļu,jo lielajā gūltā esmu pa visam viena,kad meitiņa bij mazāka ņēmu blakus,bet tagad viņai nepatīk gulēt kopā ar mani,spārdās un beigās mēs abas esam neizgulējušās😀
Rita viss būs labi-tas nozīmē ka tā tam ir jānotiek,jo viss kas notiek,notiek uz labu😉

12. Nov 2009, 20:43

Mans vīrs arī vienu dienu nedēļā strāda citā pilsētā-um to nakti nav mājās-man arī tā ir murgaina nakts. Arī mēs esam apsprieduši jautājumu-par aizbraukšanu uz citu valsti. Ja brauksim,tad tikai visi kopā-ja ir ģimene tad jābrauc visiem.Es savam vīram varētu savu dzīvību uzticēt-tapēc viennozīmīgi brauktu prom mēs visi,jo zinu ka vīrs parūpēsies par mums.

12. Nov 2009, 20:38

Tā jau ir ar tiem mīļajiem-ļoti trūkst.

12. Nov 2009, 19:33

ja gruti tomēr bez vīra.kaut ari liekas ka tulit vares atpusties, tomer loti ātri vien sāk pietrukt.

rita123 rita123 12. Nov 2009, 15:01

Paldies,Kjiparinsh!

12. Nov 2009, 14:12

Sveiki....kā es pazīstu Rita tavu situaciju....Man mazā piedzima un vīrs darba spiests sāka strādāt uz nedēļu prom Rīgā, pa brīvdienam tik tika mājās, citreiz pat netika,,,,es mocījos viena ar tikko dzimusu bērnu = mamma šad tad palīdzēja, bet tā biju viena....tas ir tik grūti, un tad vel saslimu - piena sastrēgumi bija, augsta temperatūīra, mamma jau ātros gribēja saukt, jo es no gultas vispar netiku augšā, bet nju sanjeemos, ārstējos un tiku galā....Visam dod spēku mazais, jo viņa dēļ esmu gatava kalnus gāzt un visu pieciest, ja zinu, ka mazajam viss būs labi............

rita123 rita123 12. Nov 2009, 13:38

Ja,man vīrs brauktu uz ārzemēm strādāt ,mēs visi brauktu līdz,bet pašlaik esam patrioti un centīsimies tik galā LV dzīvojot.
Lielākā daļa ģimeņu izjūk,kad aizbrauc tikai viens nevis visa ģimene.
Turies, viesi,gan jau vis būs labi!Varbūt nāks pie prāta bērnu tēvs

rita123 rita123 12. Nov 2009, 12:43

😀😀😀

Muuna Muuna 12. Nov 2009, 12:28

Nu redz, cik forši! Tā tik turpināt! Centies pēc iespējas ātrāk aizpildīt tos laika robus. Tāpat, piem., skaties pozitīvi uz to, ka tagad Tavs mob. rēķins pieaugs 2kārt, jo Jūs taču biežāk sazināsieties? Cits būtu dikti sašutis, bet Tu taču zini kā vārdā tas būs - un uzreiz tā nešķiet traģēdija 😀 😀 😀

rita123 rita123 12. Nov 2009, 12:23

Paldies Muuna,es jau cenšos cik varu domāt pozitīvi,ļoti palīdz mūsu mazie rakari,kas prasa gandrīz visu manu uzmanību un sagādā dfaudz prieka.Tikko ienācām iekšā,laukā burvīgs laiks,uzcēlām visi trīs lielu sniegavīru😀Maziem un man protams arī prieks😀

Muuna Muuna 12. Nov 2009, 12:17

Varu iedomāties, cik tas ir mokoši, bet varbūt mēģini uz to paskatīties no citas puses. Zinu, ka arī tas nebūs viegli... Man ir draudzene, kura ar mazo arī dzīvo ārpus Rīgas pat vairāk nekā 100 km, bet vīriņš strādā Rīgā. Piektdienās viņš brauc pie ģimenes un visiem lielie prieki. Viņa to uztver pilnīgi normāli un abi ir vienmēr noilgojušies viens pēc otra līdz nemaņai. Zinu, ka daudz atkarīgs kā mēs uz to skatāmies, īpaši, ja nav iespēju šobrīd neko mainīt un jāpieņem situācija, kāda tā ir. Domā pozitīvi- ko no tā vari iegūt, jo drūmas domas diemžēl neko nevērtīs par labu. Turies! 😀

12. Nov 2009, 12:14

Tas bija mans koments.