Nav skaidrības par ģimenes pabalsta izmaksu nākamgad

Nav skaidrības par ģimenes pabalsta izmaksu nākamgad

23. Aug 2012, 10:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pagaidām vēl nav skaidrības par valsts ģimenes pabalsta izmaksu nākamgad otrajā pusgadā un to, vai valdība varētu piešķirt līdzekļus tā izmaksai visam gadam vai pusgadam.

 

Nav izlemts, vai finansēs ģimenes pabalstu


Otrdienas valdības sēdes protokolā ir teikts, ka "Labklājības ministrijai (LM) jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabineta 4.novembra sēdē priekšlikums par ģimenes valsts pabalsta izmaksāšanu 2012.gadā un ģimenes valsts pabalsta sistēmas reformu".

 

Savukārt labklājības ministre Ilze Viņķele (V) sacīja, ka rīt ārkārtas valdības sēdē par nākamā gada valsts budžeta jautājumiem LM rosinās ļaut izstrādāt priekšlikumus ģimenes valsts pabalsta reformai līdz nākamā gada aprīlim. Pagaidām vēl nav izlemts, vai ģimenes valsts pabalstu varēs finansēt visu 2012.gadu vai tikai pirmo pusgadu. Gadījumā, ja finansējums būs pietiekams tikai sešiem mēnešiem, LM izstrādās pabalsta reformu.

 

Runājot par budžetakonsolidāciju kopumā, Viņķele uzsvēra, ka svarīgākais ir nepasliktināt mazāk aizsargāto sociālo grupu situāciju.

 

Grib ietaupīt 11 miljonus

 

Kā ziņots, jau šogad bija iecerēts valsts budžetā ietaupīt 11,2 miljonus latu, veicot izmaiņas ģimenes valsts pabalsta izmaksā no šā gada otrā pusgada, tomēr tika nolemts šogad saglabāt pašreizējo ģimenes pabalsta sistēmu.

 

Patlaban ģimenes valsts pabalstu astoņu latu apmērā piešķir par katru bērnu, kas ir vecumā no viena gada līdz 15 gadiem vai ir vecāks par 15 gadiem, mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē un nav stājies laulībā. Šādā gadījumā pabalstu piešķir uz laiku, kamēr bērns apmeklē izglītības iestādi, bet ne ilgāk kā līdz dienai, kad viņš sasniedz 19 gadu vecumu vai stājas laulībā.

 

Jau ziņots, ka vakar tikšanās laikā ar starptautiskajiem aizdevējiem panāktas pirmās vienošanās par 2012.gada valsts budžetu, žurnālistiem pēc tikšanās apliecināja premjers Valdis Dombrovskis (V).

 

 

LETA