Mūsu končiņa- medus

Mūsu končiņa- medus

12. Jul 2010, 13:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kuram bērnam gan negaršo konfektes? Arī mēs neesam izņēmums... Bet mums končiņa nav tikai konfekte, bet arī medus, un pēc vakariņām labprāt panašķojamies ar medu. Vislabāk garšo taču ar pirkstu, vai ne? Māmiņa Ilze Lipska parāda, kā viņas ģimenē tiek ēsts kārums- medus!

 {pic:1}

{pic:2}

{pic:3}

{pic:4}

Prasu Ernestam, vai garšīga končiņa, un viņš piekrītoši māj ar galvu, ka JĀ, un pirksts atkal iebrauc medus burciņā! Pēc tam gan pa taisno uz vannu, un tie ir nākamie prieki :)

 

Bet mammai prieks, ka bērnam garšo šī veselīgā končiņa, kā mēs to esam iesaukuši, jo ne vienreiz vien ir dzirdēts, cik pie mums Latvijā ir labs un veselīgs medus! Un profilakses nolūkos iesaka to lietot katru dienu, tāpēc arī mamma katru dienu apēd pa karotei medus. 

 

Vīrusu laikā dzeram siltu pienu ar medu. Kēksiem un kūkām liekam klāt medu. Arī gaļa iegūst patīkamu garšu, ja tai gatavošanas laikā pievieno medu. Tagad tuvojas Ziemassvētku laiks, un arī piparkūku mīklai vajadzēs medu, to visaromātiskāko, kas nāk tepat mums no kaimiņiem, lai gardas jo gardas sanāktu piparkūkas.  Un viens no vienkāršākajiem našķiem ir medus ar riekstiem - pamēģiniet uztaisīt savu asorti - izvēlieties riekstus pēc savas gaumes, var nedaudz apgrauzdēt, un pārliet ar medu. Šāda burciņa ir arī lieliska Ziemassvētku dāvana, kas pateiks - "Es rūpējos par Tevi, esi vesels!" Bet vispirms gan jānoskaidro par alerģijām, jo lai cik skumji tas nebūtu, daudziem no medus ir alerģija. 

 

Un kāds tik nav medus, visdažādākajās nokrāsās. Mums vislabāk garšo liepziedu medus, dažādu ziedu medus, un arī griķu medus, kas ir mammas visiemīļotākais. 

 

Piedalies arī Tu konkursa "Manas ģimenes veselīgie kārumi" konkursā un laimē kasti ar 60 veselīgajiem Elovena cepumiem!

6

 

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

06. Nov 2009, 22:28

mana arī, kad sviežu medu vienmēr ir klāt un gaida, kad varēs panašķoties ar svaigu medutiņu.

06. Nov 2009, 21:24

Es vē»l savējai esmu tik pie tējinas pielikusi medutinju....😀😀😀

06. Nov 2009, 15:43

mēs pagaidām medu neesam mēģinājušas..😀

06. Nov 2009, 14:28

njammii, mazais liels kārumnieks!!!!
")")")

06. Nov 2009, 13:01

Mēs vēl pagaidām medu tikai pie tējiņām,pie suliņām.Tīrā veidā mazajai negaršo.