Ministrijas mājas lapā var nobalsot par Tēvu dienu

Ministrijas mājas lapā var nobalsot par Tēvu dienu

23. Nov 2009, 14:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērnu un ģimenes lietu ministrijas mājas lapā http://www.bm.gov.lv/ ir sākusies balsošana par Tēvu dienas ieviešanas nepieciešamību. Katrs mājas lapas apmeklētājs sadaļā „Aktuālais jautājums” var izteikt savu viedokli par to, vai šāda diena Latvijas sabiedrībai ir nepieciešama, kā arī par to, kad un kā to vislabāk atzīmēt.

Kā zināms, Latvijā tiek atzīmētas Mātes un Starptautiskā ģimenes diena, taču tēvi pagaidām iztiek bez saviem svētkiem. Nenoliedzami, Latvija ir salīdzinoši daudz nepilno ģimeņu, tomēr bērna pilnvērtīgai attīstībai ģimenē ir vēlama gan mātes, gan tēva mīlestība un pieredze. Lai atzinīgi novērtētu tos tēvus, kuri ar patiesu mīlestību un apzinību pilda savus pienākumus ģimenē, Bērnu un ģimenes lietu ministrija vēlas iedzīvināt Latvijā jaunu tradīciju – Tēvu dienas svinēšanu, tā pienācīgi novērtējot arī tēva lomu ģimenē.

Līdztekus balsošanai ministrijas mājas lapā sabiedrības viedoklis tiks apzināts ar dažādu masu mediju starpniecību. Tā, lasītājiem būs iespēja aizpildīt anketu, kas būs pieejama laikraksta „Latvijas Avīze” pielikuma „Mājas Viesis” šās nedēļas numurā, plaša viedokļu apmaiņa notiks arī portālā http://www.draugiem.lv/, savukārt izstādes Bērnu pasaule 2008 apmeklētāji varēs aizpildīt aptaujas anketas klātienē. Balstoties uz apkopotajiem viedokļiem, bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks iniciatīvu par Tēvu dienas ieviešanu virzīs likumdevējiem.

Bērnu un ģimenes lietu ministrija