Miedziņš nāk!

Miedziņš nāk!

17. Jun 2010, 15:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubam ir daudz un dažādu ideju, bet lai tās īstenotu, mums ir svarīgas arī jūsu atsauksmes! Māmiņa Inese Viesture iesūtījusi savu stāstu par Vecāku skolas nodarbībām pie psiholoģes Sanitas Aišpures!

 

Biju viena no māmiņām, kura apmeklēja psiholoģes Sanitas Aišpures lekciju par visiem mums tik nozīmīgu tēmu – miedziņš.

 

Tā kā guļam mēs visi, un guļam savā dzīvē diezgan daudz, tad nodrošināt kvalitatīvu miegu ir ļoti svarīgi. Lekcijā uzzinājām, cik daudz un kāpēc cilvēks vispār guļ, kādas ir miega fāzes, kā bērniņu labāk nolikt gulēt un daudz, daudz ko citu interesantu.

{pic:1}

Jauki, ka uz šo lekciju varēja ierasties arī tēti un pat paši mazie gulētāji, kuri arī aktīvi piedalījās lekcijā, nebūt divās stundās nenogurstot un neaizmiegot.

 

Tā kā vairums vecāku bija ar bērniņiem līdz gada vecumam, tad diezgan liela lekcijas daļa tika veltīta tieši miedziņam šajā vecumā, kurā arī, manuprāt, ir vislielākās problēmas ar miegu, kad mazais vēl īsti nav apradis ar pasauli, vēl nezina, kad ir diena, kad nakts, pats nemāk aizmigt, un parasti ir lielas problēmas ar aizmidzināšanu. Pati tam visam esmu izgājusi cauri, jo manai meitiņai nu jau 2 gadi un tagad vak arā gaidām miega rūķi ar lielu prieku, taču atceros, kā līdz gadam bija grūti aizmidzināt vakaros, kā nezinot esmu pieļāvusi kļūdas, kuras ar nākamo bērniņu, kurš gaidāms nākamā gada maija sākumā, noteikti nepieļaušu pieredzes un jauniegūto zināšanu dēļ.

 

Pozitīvi jāatzīmē arī fakts, ka visiem vecākiem bija iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus, jo katra ģimene ir savādāka, katrs bērniņš un katrs miedziņš ir savādāks, un katram uztrauc pavisam kas cits.

 

Bet viena no galvenajām lietām, kurai es guvu apstiprinājumu ir tā, ka pats bērniņš un viņa miedziņš ir ļoti atkarīgs no mammas miera, no vecāku savstarpējām attiecībām, no noskaņojuma ģimenē, kā arī no grūtniecības laika, jo kādas mēs būsim/bijām grūtniecības laikā, tādi lielā mērā būs arī mūsu bērniņi un viņu miedziņi.

 

Paldies „Māmiņu Klubam” par šādu lekciju, par izdales materiāliem, kurus varēja ņemt līdz, kā arī par jaukajām dāvaniņām.

 

Māmiņa Inese

 

Uzzini vairāk par psiholoģes lekcijām ŠEIT!

26. Oct 2009, 09:15

To,ka bērniņš ir vecaku spogulis,to zinaju jau sen.Protams,ja gimenē vis ir kartībā un valda pozitīva gaisotne arī mazais būs pozitīvi noskaņots.Jo mazie uzsūc no vecakiem visu līdz pēdējai pilītei😀