Mazāko klašu skolēnus aicina unikālā interaktīvā drošības ceļojumā

Mazāko klašu skolēnus aicina unikālā interaktīvā drošības ceļojumā

16. Jan 2010, 17:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Projekta „Par drošu bērnību. Džimba.lv” ietvaros centrs “Dardedze” aicina 1. un 2. klašu bērnu grupiņas kopā ar audzinātājiem apmeklēt unikālu, interaktīvu drošības ceļojumu pilsētas ikdienā un dažādās situācijās kopā ar Džimbu un kvalificētiem speciālistiem.

            Džimbas drošības ceļojums ir trīs stundu gara izglītojoša, interaktīva programma, kuras mērķis ir mācīt bērniem personiskās drošības iemaņas saskarsmē ar citiem cilvēkiem. Interaktīvā ceļojuma laikā bērni izdzīvo dažādas situācijas, kas palīdz uzzināt, kā atpazīt vardarbību un kā tādos gadījumos rīkoties. Drošības ceļojums ved ciemos pie Drošuļa Džimbas – tēla, kurš ir ieradies no kādas salas uz dzīvi Latvijā, lai bērniem nodotu īpašās drošas saskarsmes zināšanas.

            Interaktīvas ekskursijas notiek centra “Dardedze” speciāli izveidotās telpās, kas rada vilciena, kafejnīcas, pilsētas laukuma, parka un citu situāciju atainojumu. Centrs “Dardedze” atrodas Rīgā, Cieceres ielā 3a.

Lai pieteiktu klases dalību Džimbas drošības ceļojumā, klases audzinātājam jāsazinās ar programmas koordinatoriem pa tālruni 6 7600686. Tad klases audzinātājs tiks aicināts uz tikšanos ar programmas vadītājiem, lai iepazītos tuvāk ar Džimbas drošības ceļojuma norisi un pārrunātu visus interesējošos jautājumus. Savukārt vecāki centra “Dardedze” speciālistus var aicināt uz vecāku sapulcēm, kurās būs iespēja iepazīties ar šo programmu.

Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrija projekta „Par drošu bērnību. Džimba.lv” īstenošanai nodrošina finansējumu 15 000 Ls apmērā. Šie līdzekļi paredzēti, lai „Džimbas drošības skoliņa” varētu doties pie bērniem pirmsskolas izglītības iestādēs un apmācīt viņus personiskās drošības jautājumos. Finansējums paredzēts arī jaunu speciālistu jeb treneru apmācībai, kuri pēc tam varēs strādāt ar bērniem.

Projekta „Džimba” īstenošana pašlaik ir īpaši būtiska, jo apmēram trešā daļa Latvijas bērnu ģimenē cieš no vecāku fiziskas un emocionālas vardarbības. Joprojām aktuāls ir arī jautājums par nepilngadīgo aizsardzību pret seksuālo vardarbību. Lai situāciju uzlabotu, nepieciešams rosināt bērnu un vecāku izpratni par vardarbību ģimenē un tālāko rīcību to konstatējot, kā arī izglītot speciālistus.