Māmiņu Klubs iesniedzis kolektīvo pieteikumu Satversmes tiesā

Māmiņu Klubs iesniedzis kolektīvo pieteikumu Satversmes tiesā

17. Feb 2010, 22:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien ap plkst.11.00 Māmiņu Klubs kopā ar zvērināto advokāti Ingunu Bašu iesniedza kolektīvo prasību Satversmes tiesā.

Darbs pie dokumentu kārtošanas un sistematizācijas notika visu jūlija mēnesi, bet pats iesniegšanas mirklis bija vien minūti garš. Tomēr Māmiņu Klubam ir gandarījuma sajūta par paveikto un ceram uz pozitīvu lēmumu.

 

Advokāte Inguna Baša: "Ja Satversmes tiesa lems vecākiem par labu, lielākais ieguvums būs tas, ka atgriezīsies iepriekšējā kārtība. Vecāki varēs pieņemt lēmumu par strādāšanu vai nestrādāšanu, tādā veidā netiks ietekmēts pabalsts apmērs un kārtība. Ja mēs runājam par to, kas notiks pozitīva lēmuma gadījumā, jo mēs taču esam optimisti, tad vecākiem būs jādomā, kā izmantot likumā noteiktās tiesības un piedzīt no valsts kompensāciju.

Manā vērtējumā pieņemtais lēmums ir vairāk politisks nekā faktisks, bet Satversmes tiesa būtu jābūt drosmīgai un pieņemt godīgu lēmumu. Ja kaut kādu iemeslu dēļ būs negatīvs lēmums, tad vecāki varēs griesties Eiropas Cilvēktiesību tiesā."

{pic:5}

Kaudze ar dokumentiem

Foto: Apollo/ Reinis Oliņš

{pic:1}

Zīmogs par dokumenta saņemšanu

{pic:2}

Iesniedzot dokumentus, mediji vēlējās parunāties ar advokāti Ingunu Bašu

{pic:3}

Mūs atbalstīt bija atnākušas arī pāris jaunās māmiņas. Paldies viņām par to!

{pic:4}

Māmiņas varēja uzreiz uzdot interesējošos jautājumus advokātei Ingunai Bašai

 

Kā jau iepriekš ziņots, Māmiņu Klubs vāca pieteikumus kolektīvajai prasībai Satversmes tiesā, lai atzītu likuma „Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam” 5.pantu par neatbilstošu Satversmes 1.pantam, 89.pantam, 91.pantam un 109.pantam, kā arī atzīt to par spēkā neesošu no 2009.gada 16.jūnija.

Rīt skaties videosižetu par dokumentu iesniegšanu!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 03. Aug 2009, 13:08

Turam īkšķus, lai mums visiem veicas!!!!

04. Aug 2009, 12:06

Izsaku savu cieņu visām māmiņām, kuras parakstīja dokumentu Satversmes tiesai un atnāca uz tā iesniegšanas brīdi. Sabiedrībai tiešām ir laiks beidzot saprast, ka par savām tiesībām ir jācīnās, katram personīgi pieliekot roku kopējās lietas "stutēšanai".
Turpmākā notikumu attīstība ir diezgan skaidra. Ja Satversmes tiesa lems vecākiem par labu, tad vecākiem būs jādomā, kā izmantot likumā noteiktās tiesības un piedzīt no valsts kompensāciju. Un tā vairs nebūs kolektīva lieta, bet katram vecākam atsevišķi vajadzēs iziet visas juridiskās procedūras, lai naudiņu saņemtu. Ja kaut kādu iemeslu dēļ būs negatīvs lēmums, tad vecāki varēs griesties Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Protams, ka abos gadījumos māmiņas var cerēt uz manu atbalstu un resursu centra "Durvis" atbalstu, kura rīcībā ir pietiekami daudz finansiālu un sociālu resursu, lai palīdzību māmiņām nodrošinātu.
Ar cieņu, zvērināta advokāte Inguna Baša

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 03. Aug 2009, 13:08

Turam īkšķus, lai mums visiem veicas!!!!