Māmiņu klubs 15.decembrī

Māmiņu klubs 15.decembrī

21. Oct 2009, 13:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šīs nedēļas raidījuma lielā tēma ir veltīta tam, kā iemācīt bērnu lasīt. Kurš ir īstais vecums, kad bērnu iepazīstināt ar burtiņiem un kā to vislabāk izdarīt? Kā izvēlēties tieši savam mazajam piemērotāko grāmatu un kādas vēl viltības vecākiem jāņem vērā, lai radītu bērnos interesi par lasīšanu, noskaidrosim sarunā ar bērnudārza skolotāju Astrīdu Pabērzu, mākslinieci un trīs bērnu māmiņu Indru Sproģi, kura nupat laidusi klajā interesantu grāmatu, kas atvieglos lasītmācīšanos.

Superbēbītes Danielas vecāki šoreiz dosies vizītē pie homeopāta, lai ievāktu informāciju par alternatīvām ārstēšanas metodēm. Kas īsti ir homeopātija un ar ko tā atšķiras no tautas medicīnas un fitoterapijas? Vai ar to ir iespējams ārstēties profilaktiski un vai ir kāds brīnumlīdzeklis, ko glabāt mājās katram gadījumam, stāstīs homeopāte Inguna Vecvagare.

Lolitas meitiņai Lienei ir divi gadi un viņas māmiņa tikai tagad beidz barot mazo ar krūti. Taču tad, kad bērniņš vairs nesaņem māmiņas pienu, ir svarīgi to ar kaut ko aizstāt. Kā izvēlēties piemērotāko pienu savam mazajam un kāpēc divu gadu vecumā ir tik grūti atradināt bērnu no krūts, uzzināsim Lolitas sarunā ar bērnu ārsti Daci Kārkliņu.

18. Dec 2007, 09:13

Labāk būtu uztraukušās par tām māmiņām kas bērniņu baro līdz 1 vai 2 mēnešu vecumam, nevis līdz 2 gadiem... Nesaskatu tur neko perversu, tas ir tik mīļi, ka bērniņš pieglaužas pie mammas, patiesībā tas brīdis kad bērniņam ir tik nozīmīga mammas klātbūtne ir tik īss, ka to vajadzētu katrai mātei izbaudīt!
Par to nazi bija kā bija, bet nedomāju ka māmiņa to darīja speciāli, jo kā sapratu, viņas meitiņa mākslīgo pienu negrib dzert, tāpēc piena pagatavošana bija neveikla un pārsteiguma pilna abām.
Turieties visas māmiņa, kuras baro bērniņus tik ilgi, un neņemiet par pilnu jaunkundzes ESSITES tekstus!

17. Dec 2007, 14:56

es meitinu baroju lidz 1 gada un 7 men ..pectam man beidzas piens,bet ja vel butu noteikti dotu.jo tas tomer ir veseligi un bernins labak attistas es ta uzskatu!tas ka citi nebaro un uztraucas par to ka pec tam bus ar krutim kadas tas paliks tas ir manuprat mulkibas .ja sevi kop tapat viss kartiba!

17. Dec 2007, 11:02

...mjā!Vēlreiz pārliecinos, ka cilvēki vienmēr redz tikai negatīvo un tieši negatīvo arī citos ielej...uzkurina masveida VAI,VAI...ārprāts, ārprāts!
-Perversi?...rūpes par bērna veselību, īpaši, sniedzot to, ko pati daba dāvājusi un šodien ne katrai sievietei tas dots...HM!...apbrīnojami, ka tā var vispār uzrakstīt!

15. Dec 2007, 14:43

Pilnīgi pievienojos meitenēm- 2 gadi tas ir par traku!
Un no darbošanās ar nazi es biju vieglā šokā!

15. Dec 2007, 08:43

Pilnīgas šausmas - kā tā mamma rīkojas ar nazi - tieši bērnam gar acīm. vajadzētu cītīgāk izvērtēt sižetus, jo televīzijā jāmāca pareizi rīkoties. Vecākiem jāparedz vairāki soļi uz priekšu, ja nu bērns negaidīti pieliec galvu, tad acī iekšā. Nevar plivināt nazi gar bērna degungalu un šadu darbību vēl reklamēt! Vecāku nevērības un neuzmanības dēļ cieš bērni, par to runā ststistika.