Mācāmies pareizi mainīt autiņbiksītes

Mācāmies pareizi mainīt autiņbiksītes

02. Mar 2011, 10:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viens no pirmajiem pārbaudījumiem, kuru iztur ikviens jaunais vecāks ir autiņbiksīšu maiņa. Tas ir viens no galvenajiem vecāku uzdevumiem, lai mazulis justos komfortabli.

 

Pirmkārt, jāizvēlas pareizs autiņbiksīšu izmērs

Lai autiņbiksītes pildītu savu uzdevumu un neradītu noplūdes, Tavam mazulim nederēs pārāk lielas vai pārāk mazas autiņbiksītes. Pievērs uzmanību: uz katra iepakojuma ir norādīts, kādam mazuļu svaram tās ir domātas.

 

Otrkārt, autiņbiksītes ir jāuzvelk pareizi

Katrām autiņbiksītēm ir priekšējā un aizmugurējā daļa. Uz aizmugurējās daļas ir līplentes abās pusēs, kuras vairākkārt var attaisīt un aiztaisīt. Lai pareizi nomainītu autiņbiksītes, jāpiepaceļ mazuļa dupsis. Nekad necel mazuli aiz kājiņām!

 

Kad autiņbiksītes ir uzvilktas, pārbaudi, vai tās nav pārāk cieši uzliktas. Tām ir jābūt pietiekami brīvām, lai nekristu nost un pietiekami ciešām, lai nespiestu mazuļa punci- pārbaudi ērtumu, aizliekot garām vienu pirkstu. Pārbaudi arī autiņbiksīšu apakšējo daļu un sakārto ieloces, lai nerastos noplūdes.

 

Tātad, autiņbiksītes uzvilktas pareizi. Tagad tikai jāatceras, ka tās ir pietiekami bieži jāmaina. Jaundzimušajam autiņbiksītes maina pirms katras barošanas reizes. Ja ēšanas laikā atkal gadījusies vēdera izeja, autiņbiksītes, protams, jāmaina vēlreiz.

 

Ja esi pamanījusi, ka mazulis nokārto savas darīšanas tieši ēšanas laikā, lai ekonomētu autiņbiksītes, vari mainīt autiņbiksītes pēc ēšanas. Tomēr šādā gadījumā jāatceras, ka autiņi jāmaina pietiekami uzmanīgi, lai mazais neatgrūstu apēsto pieniņu.


Naktīs autiņbiksītes jāmaina tādā gadījumā, ja mazais izrāda, ka viņam nav ērti. Iespējams, tās ir pilnas ar urīnu. Pretējā gadījumā, ja mazulis čuč saldā miedziņā un viņam ir ērti, nav jāmaina autiņbiksītes tikai tāpēc, ka ir "pienācis laiks".

 

Pati maigākā aizsardzība pašiem mazākajiem


Huggies® Newborn - pirmās autiņbiksītes jaundzimušajam. Tās ir maigas, mīkstas un satur dabīgo kokvilnu.

 

3

Huggies® Newborn ir arī tā saucamais Starter Kit komplekts - jau gatavs iepakojums, kas speciāli paredzēts līdzi ņemšanai uz dzemdībām!

5

Izvēlies labāko savam mazulim!

taschinka taschinka 20. May 2010, 19:59

man ar mugura sabeigta,isti nezinu kads tam visam iemesls,varbut no visa pa druscinai.

taschinka taschinka 20. May 2010, 11:25

Kad dels piedzima,virs bija pirmais kas mainija pamperus un vinam tas nekas problemas nesagadaja.
Un tad neviens pat neradija mums ka pareizi jamaina,tagad jau zinu,tikai vairs tas nav nepieciesams.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 20. May 2010, 11:09

Jā, susiite, to aizmirsu piebilst 😉

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 20. May 2010, 11:04

Abas kājas reizē celt uz augšu nedrīkst, jo tas rada neadekvātu slodzi muguriņai. Mainot autiņbiksītes, jāizmanto hendlinga metode un jāmaina caur vienu kājiņu (izverot roku caur vienu kāju un satverot otru).

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 20. May 2010, 11:00

anuwka, jā manējais arī bija reiz tā izdarījis 😀

20. May 2010, 10:53

Kad Alise piedzima,mans draugs pāris reizes uzvilka autiņbiksītes otradāk,priekša aizmugurē un aizmugure priekšā,un viņam pat nelikas ,ka kaut kas nav pareizi izdarīts😃