Liepājas rajonā notiks starptautisks daudzbērnu ģimeņu salidojums

Liepājas rajonā notiks starptautisks daudzbērnu ģimeņu salidojums

26. Feb 2010, 23:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No 14.augusta līdz 16.augustam Liepājas rajona Bārtā notiks starptautisks daudzbērnu ģimeņu salidojums, aģentūru LETA informēja Liepājas daudzbērnu ģimeņu biedrības "Dēkla" valdes priekšsēdētāja Anita Vītola Peneze.

 

Reizi gadā Latvijas daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienība pulcina daudzbērnu ģimeņu biedrības vasaras salidojumā. Salidojumu mērķis ir stiprināt ģimenes emocionāli un garīgi, radot iespēju visai ģimenei kopā pavadīt trīs dienas brīvā dabā, dzīvojot teltīs, satiekoties ar citām ģimenēm, sportojot, dziedot un dejojot. Šādi ģimeņu salidojumi dažādos Latvijas reģionos ir organizēti jau 13 gadus.

 

Šogad 14.daudzbērnu ģimeņu salidojums būs starptautisks, tas notiks no 14.līdz 16.augustam Liepājas rajonā un būs apvienots ar Liepājas daudzbērnu ģimeņu biedrības "Dēkla" 20 gadu jubilejas svinībām.

 

Salidojumā piedalīsies daudzbērnu ģimenes no dažādām Latvijas daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības biedrībām - Kuldīgas, Rīgas, Salaspils, Vecumniekiem un Stopiņu novada, kā arī daudzbērnu ģimenes no Lietuvas un Igaunijas. Plānotais dalībnieku skaits ir ap 400.

 

Paredzēts, ka salidojuma atklāšanā, kas notiks 14.augustā plkst.20 Liepājas rajona Bārtas pagasta atpūtas bāzē "ODS", piedalīsies arī labklājības ministrs Uldis Augulis.

 

Ģimenēm trīs dienas tiks organizētas dažādas aktivitātes. Divas dienas ģimenes atpūtīsies Bārtas upes krastā, bet trešajā dienā iepazīs Liepāju.

 

Vecāki iegūs jaunas zināšanas izglītojošā seminārā par to, kā saglabāt spēku smago ekonomisko apstākļu laikā, iepazīsies un dalīsies pieredzē ar citām ģimenēm. Bērni kopā ar vecākiem veselīgi atpūtīsies, sportojot un piedaloties kultūras pasākumos, būs iespēja ar laivām vizināties dažus kilometrus pa Bārtas upi.

 

Pašiem mazākajiem būs iespēja piedalīties radošās darbnīcās, noskatīties leļļu teātra izrādi. Vakaros ģimenes pulcēsies pie ugunskura, būs zaļumballe.

 

Salidojuma laikā, atsaucoties Eiropas daudzbērnu ģimeņu konfederācijas aicinājumam informēt par daudzbērnu ģimenēm draudzīgākajām valstīm un pilsētām, tiks spriests, vai Latvijā ir tādas pilsētas un cik draudzīga attiecībā uz daudzbērnu ģimenēm ir Latvija.

 

Salidojuma pēdējā dienā dalībniekiem tiks organizētas ekskursijas caur Liepāju, apskatot nozīmīgākos Liepājas kultūras objektus un vietas.

 

Salidojuma noslēgumā folkloras kopa "Atštaukas" priecēs dalībniekus ar dziesmām, teātra izrādi, vārīs zupu, ar ko pacienāt salidojuma dalībniekus pirms mājupceļa.

 

Salidojumu atbalsta Liepājas pilsētas dome, Liepājas Kultūras pārvalde un politiskās partijas "Sabiedrība citai politikai" Liepājas nodaļa.



Normunds Kārkls
LETA

12. Aug 2009, 12:38

šitādi pasākumi vieno....kopumā sanāk jautrs tusiņš,gan vecākiem,gan bērniem😀

12. Aug 2009, 12:38

šitādi pasākumi vieno....kopumā sanāk jautrs tusiņš,gan vecākiem,gan bērniem😀