Liepājā norisināsies ģimenes svētki "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta"

Liepājā norisināsies ģimenes svētki "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta"

09. Mar 2011, 14:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nedēļas nogalē, 29.maijā un 30.maijā, ieskandinot X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus un svinot vasaras skolēnu brīvlaika sākšanos, Liepājā norisināsies ģimenes svētki "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta", aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.


Svētkos sadziedās un sadejos vairāk nekā 1000 bērnu no Liepājas un kaimiņu novadiem.

29.maijā plkst.17 vairāk nekā 600 bērni un jaunieši no Liepājas un kaimiņu novadiem koncertestrādes "Pūt, vējiņi" skatuves izdziedās muzikāli krāšņu ziedu buķeti. Vienotā korī tiks izpildītas X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koru koncerta programmas dziesmas, tajā skaitā komponistu Imanta Kalniņa, Ērika Ešenvalda, Raimonda Paula, Ulda Marhilēviča un Artūra Maskata jaunās dziesmas, kuras ar smaidu sejā dzied gan bērni un jaunieši, gan viņu vecāki un vecvecāki. Ar skolēniem kopā dziedās arī Liepājas teātra jaunie aktieri, kuri tikko absolvējuši Klaipēdas universitātes Liepājas teātra aktieru kursu.

Koncerta noslēgumā klausītājus sagaida pārsteigums - grupas "Musiqq" uzstāšanās. Pēc tam notiks "Rietumu radio" ballīte līdz rīta gaismai.



Savukārt 30.maijā plkst.17 rezerves stadionā "Daugava" sadancos vairāk nekā 800 bērni, jaunieši un vidējās paaudzes dejotāji, priecējot ar divu stundu garu tautas deju koncertu.


X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos šovasar Rīgu pieskandēs un dejā izvirpuļos ap 500 Liepājas jauno dejotāju, dziedātāju un folkloristu. Dalībai dziesmu un deju svētkos izvirzīti
11 Liepājas kori, kuri pēc žūrijas komisijas vērtējuma ieguvuši augstāko novērtējumu.

 

LETA