Latvijas Dabas muzejā Ziemassvētku noskaņa un dekori!

Latvijas Dabas muzejā Ziemassvētku noskaņa un dekori!

01. Sep 2010, 09:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No šodienas, 9.decembra, Dabas muzejā Ziemassvētku noskaņu radīs un līdz pat nākamā gada 10.janvārim uzturēs Latvijas Floristu apvienības veidotā izstāde "Ienāc...".

 

Kā jau katru gadu Ziemassvētku brīnumainā gaisotne muzejā rodas līdz ar floristikas izstādi, kuru aplūkot ir aicināts ikviens muzeja apmeklētājs.

Šogad izstādes pamattēma - interesantas un neatkārtojamas galda dekorēšanas iespējas. Oriģinālas ziedu kompozīcijas, vainagi, kolāžas u.c. mākslas darbi, kuros dabīgie materiāli mijas ar mākslīgajiem, veiksmīgākajos darbos nereti šo robežu pat grūti pamanīt, svarīga ir darba un materiālu kvalitāte, kas arī nosaka kopdarba izskatu.


Izstādē piedalīsies floristi no dažādām Latvijas pilsētām, tādiem atzītiem saloniem, kā "Grieta", "Ortija" u.c. tāpat arī godalgas guvuši floristi - Irisa Janevica, Gaiva Muičele u.c.

Darbos tiek izmantoti visdažādākie materiāli - lapas, zariņi, stiebriņi, ziedi, čiekuri, gliemežvāki, pērlītes, akmentiņi, spalvas un neskaitāmi citi materiāli. Tā ir māksla no materiāliem, kas ir dabā un mums apkārt, savienojot nesavienojamo, veidot mākslas darbus interjera papildināšanai gan svētkos, gan ikdienā.

Floristika ir ne tikai māksla, bet arī grūts darbs, kas prasa pacietību. Šī māksla pamatā dalās divās daļās - komercfloristika, kura redzama visbiežāk un mākslinieciskā floristika, ko piedāvājam aplūkot izstādē "Ienāc...".

Floristi vadās pēc vispārējām modes tendencēm Latvijā un pasaulē. Šogad savu uzvaras gājienu svin violetā krāsa, it īpaši piesātinātie toņi. Aktuāli šoziem ir arī melnie, tirkizzilie, petrolejas dzeltenbrūnie toņi, kā arī Ziemassvētku klasika - sarkanā, zaļā un baltā krāsas.

Izstāde ir aicinājums aplūkot floristu darbus un sajust to radīto noskaņu. Sajutīsim Ziemassvētkus kopā!


Izstāde aplūkojama muzeja 1.stāva izstāžu zālē, atklāšana 9.decembrī plkst. 11.00. Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā - Rīgā, K. Barona ielā 4!

09. Dec 2009, 17:57

Dabas muzejā parasti ir lētas tās biļetes

09. Dec 2009, 16:58

noteikti jaaiziet,,,sen neesmu bijusi

09. Dec 2009, 15:17

Mēs iesim noteikti😀

rita123 rita123 09. Dec 2009, 14:50

Noteikti skaisti darbiņi😀