"Lattelecom" konstatē bērnu krāpšanas gadījumus telekomunikāciju tīklos

"Lattelecom" konstatē bērnu krāpšanas gadījumus telekomunikāciju tīklos

12. Jan 2010, 23:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izmantojot bērnu uzticību un nezināšanu, telefonu tīklos tiek veiktas krāpnieciskas darbības, analizējot klientu rēķinu saturu, kā arī uzklausot iebildumus par izsūtīto rēķinu apjomu, secinājis "Lattelecom".

"Lattelecom", analizējot rēķinu saturu un abonentu detalizētu situācijas aprakstu, pievērsa uzmanību tam, ka trešās personas reizēm izmanto situācijas un interneta spēļu lietošanas laikā bērniem piedāvā papildu labumus, kas it kā iegūstami, veicot zvanus uz paaugstinātas maksas tālruņiem, aģentūru LETA informēja "Lattelecom" Komunikācijas daļas vadītāja Rita Voronkova.

Piemēram, tiek solīta iespēja iegūt spēles administratora tiesības, kas sasniedzams, zvanot noteiktu reižu skaitu uz paaugstinātas maksas tālruņiem un tur saņemtās paroles paziņojot krāpniekam. Rezultātā izsaukumi uz paaugstinātas maksas tālruņiem rada ļoti augstas izmaksas telefona abonentam, kas mērāmas arī vairākos simtos latu.

"Lattelecom" sarunās ar klientiem arī noskaidrojis, ka visbiežāk šāda veida zvanus veikuši nepilngadīgie ģimenes locekļi.

"Lattelecom" rekomendē veikt aizsardzības pasākumus, lai aizsargātu savu ģimenes budžetu no papildu izdevumiem krāpniecisku darbību dēļ. Tas izdarāms, uzstādot aizsardzības paroli līnijai, kas nodrošina, ka paaugstinātas maksas tālruņi no abonētās telefona līnijas nav izveidojami.



Jānis Bagātais 
LETA