Kursus sāk apmeklēt topošā māmiņa Karīna Spade!

12. Feb 2011, 17:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dažādu apsvērumu dēļ topošā māmiņa Karīna, kura vasarā sagaidīs savu pirmdzimto, Dzemdību sagatavošanas kursus sāka apmeklēt no jaundzimušā lekcijas. Sekosim līdzi, kā viņai sokas un ko jaunu viņa uzzina šajos kursos!

 

Kāpēc mēs izlēmām apmeklēt topošo vecāku kursus?

 

Jāsaka, ka neesam vēl īsti izlēmuši, vai vēlamies ģimenes dzemdības, taču bijām pilnīgi pārliecināti, ka šādi topošo vecāku kursi ir jāapmeklē. Protams, arī grāmatās var izlasīt daudz noderīgas informācijas, taču kursos satiktam speciālistam ar ilggadēju pieredzi var uzdot dažādus tieši mums interesējošus un neskaidrus jautājumus. Kā arī liels šādu kursu pluss ir kopīgi pavadīts laiks, kurā pāris savu laiku un uzmanību velta tikai un vienīgi gaidāmajam mazulim.

 

Kāpēc tieši Māmiņu Klubs?


Topošo vecāku kursus iespējams apmeklēt dažādās vietās, taču izvēlēties „Māmiņu kluba” nodarbības mūs pārliecināja citu topošo un jauno vecāku pieredze. Viņi pastāstīja par mājīgo, pozitīvo attieksmi, kura valda šajos kursos. Kā arī šeit sniegtā informācija ir vispusīga- ne tikai par grūtniecību, dzemdībām, bet arī par jaundzimušā kopšanu un barošanu.

 

Jaundzimušā kopšana

{smallpic:1}

{smallpic:2}

Uz otro nodarbību mēs satikāmies ērtajās un mājīgajās Vīlandes ielas telpās. Kad ieradāmies, varējām pagatavot sev siltas kafijas un tējas tasi. Šīs nodarbības tēma bija jaundzimušais un tā kopšana pirmajās dzīves dienās. Jāsaka, ka tieši šī tēma mani interesēja visvairāk, jo jaundzimušais prasa īpašu uzmanību, kā arī šajā laikā bērniņš piedzīvo lielas pārmaiņas. Šīs nodarbības noteikti var palīdzēt jaunajiem vecākiem daudz mierīgāk uztvert un izprast dažādus procesus. Šo nodarbību vadīja Paula Stradiņa Perinatālās aprūpes centra jaundzimušo nodaļas virsmāsa Elita Svareniece.

 

Nodarbības sākumā skatījāmies video materiālu par to kā jaundzimušais izskatās pēc dzemdībām. Daudziem cilvēkiem skatoties filmas, radies stereotips, ka bērniņi piedzimst maigi rozīgi un smaidoši. Taču patiesībā tas ir dabisks process, ko grūti nosaukt par vizuāli pievilcīgu. Tālākajā nodarbības gaitā uzzinājās daudz ko jaunu par bērna pirmajām barošanas reizēm, ādas un ķermeņa kopšanu, ģērbšanu un pirmajām pastaigām. Piemēram, jaunajai māmiņai neilgi pirms un pēc dzemdībām nevajadzētu ēst citrusaugļus, vīnogas, tomātus un pikantus našķus, kurus parasti ciemiņi atved uz slimnīcu.

 

Taču šie un citu kārumi var radīt problēmas ar bērniņa ādu vai vēderiņu. Elita Svareniece pastāstīja par lietām, kuras vajadzētu iegādāties pirms došanās mājās no dzemdību nodaļas- pirmās nepieciešamības medicīnas precēm un lietām, kuras būtu svarīgi ievērot izvēloties zīdaiņu drēbītes. Lai cik tās būtu skaistas, svarīgākais ir, cik ērti tajās jutīsies bērniņš un kā tās varēsim nomainīt, lieki neapgrūtinot mazo. Ļoti jauki, ka nodarbības laikā vairāk kārt varējām vērot videomateriālus par to kā pareizi tīrīt jaundzimušā deguntiņu, kā apkopt nabiņu, tīrīt ādiņu, pārģērbt un kā turēt bērniņu mazgājot. Jāatzīst, ka viens ir dzirdēt, taču pavisam cits- redzēt. Jāatzīst, ka divas stundas pagāja neticami ātri un mēs labprāt būtu palikuši pat ilgāk, taču dodoties mājās un baudot pavasarīgo Rīgu pārrunājām nodarbībās dzirdēto.

 

PIESAKIES UZ TOPOŠO VECĀKU SKOLU, AIZPILDOT ANKETU!

Papildus informācija pa tālruni 67350750!

 

Vairāk par Topošo Vecāku skolu lasi šeit!