Kurš sociālais tīkls tev patīk vislabāk? Kur esi visaktīvākā?

Kurš sociālais tīkls tev patīk vislabāk? Kur esi visaktīvākā?

01. Jun 2012, 08:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tā vien ziņo, ka mūsu dzīve straujiem soļiem pārceļas uz sociālajiem tīkliem - tvītojam, feisbukojam, instagramojam, šērojam un vēl nez ko daramies, lai tik padarītu savu ikdienu krāsaināku.

Māmiņu klubs šodien vēlas jautāt, kuram no sociālo tīklu platformām esam pieķērušās? Ko tur meklējam un ko atrodam? Vai vīterošana nav laika zaglis, ko varētu labāk atvēlēt zaļai zālei un svaigam gaisam? Vai obligāti visiem ir jāzin, kurā "kvadrātmetrā" šobrīd atrodies, vai ko ēdi brokastīs? Bet varbūt tās stilīgās čivināšanas patiešām paver plašāku redzes un kontaktu loku?

Kurš ir Tavējais?

{smallpic:1}

Māmiņu Klubs nesen, tieši Twitterī, starp citu, uzdūrās interesantam sižetam no CNN, ka aug jaunā Facebook Baby paaudze - proti, vecāki dokumentē visu par savu bērnu un dalās Facebookā. It kā jau nekas, visi vairāk vai mazāk to dara, bet CNN aptaujātie eksperti atzina, ka ilgtermiņā tas var radīt problēmas bērna identitātē. Proti, ja vecāki ir visu tik sīki un smalki dokumentējuši par savu bērnu, kādu identitāti bērns pieņems kļūstot par pieaugušo? Mēs it kā atņemam iespēju saviem bērniem veidot pašiem savus stāstus par savu dzīvi - viss jau ir pateikts, viss ir atkailināts..

Lai gan no otras puses, aptaujājot mūsdienu bērnus, skolu jauniešus, viņi atzina, ka visu savu brīvo laiku faktiski pavada sociālajos tīklos - tas ir pirmais, ko viņi dara pārnākot no skolas. Viņi neskatās TV, nelasa žurnālus, viņi dalās un seko. Seko kaut kam, nezin kam. Paši gan atzina, ka ne vienmēr tas ir interesanti, jo ātri apnīk, taču pat katrai skolai esot savs Twitter konts, kur uzzināt jaunāko.

Māmiņu Klubā mēs saskatām iespēju,kā sociālos tīklus izmantot noderīgas informācijas sniegšanai par bērnu drošību un aizsardzību - tās ir ziņas, ko nekad nav par daudz. Tām ir "jāčivinās" katra vecāka galvā - "nelaid bērnu pie dīķa", "neatstāj vienu pašu mašīnā", "apstājies arī pats pie sarkanās gaismas, neskrien pāri, Tavs bērns to redz!", "uzliec galvā ķiveri" utt!

Šajā ziņā gan aicinām Tevi - sociālo tīklu aktīvo sērfotāju un lietotāju, dalīties šajās ziņās! Ja izlasi Māmiņu klubā ko noderīgu par bērnu drošību un veselību , dalies tālāk ar saviem sekotājiem! Tas prasa 1 sekundi laika, bet būsi izdarījusi labu darbu.

Ko Tu par šo visu domā?

 

Sandija, Māmiņu kluba vadītāja