Kūlas dedzināšana pavasarī

Kūlas dedzināšana pavasarī

25. Jan 2011, 15:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiki, šajā jaukajā pavasarī, kurš bija iesācies tik silts un saulains, bet tad atkal sāka parādīties vējš un aukstums.

 

Cerams, ka drīz atkal klāt būs saulainās dienas.

 

Kā jau ieradums mūsu ģimenei katrās brīvdienās, ir mazliet pasportot - šoreiz tā bija skrituļošana. Devāmies visi pa klusāku ceļu, kur mazāk automašīnu, pabraukt ar skrituļslidām. Mazo ņēmām ratos līdzi, un stūmām uz maiņām. Pirms vairākām nedēļām gar ceļa malu vijās sausā zāle un vēl bija mazliet ledus dīķī...

 

{pic:1}

 

{pic:2}

 

{pic:3}

 

{pic:4}

 

{pic:5}

 

{pic:6}

 

{pic:7}

 

Braucot ar skrituļslidām un stumjot ratus ir papildus slodzīte. Kad mazā paaugsies, arī pati varēs skrituļot. Tāpēc devāmies izbaudīt dabu un svaigo gaisu.

 

{pic:8}

 

{pic:9}

 

{pic:10}

 

 

Tikai šoreiz bijām pārsteigti, ka skaistie kalni, kas bija ceļa malās, visi bija melni, jo melni, jo sākusies vecās zāles dedzināšana, lai ātrāk augtu jaunā zālīte.

 

Skats tiešām bija iespaidīgs, jo ceļa malās ir lieli, jo lieli kalni, pa kuriem ziemā var kārtīgi izslēpoties, bet tagad viss tik melns un tukšs.

 

Protams, dažiem tas šķiet noderīgi – palīdzēt dabai ātrāk atjaunoties, bet es uzskatu, ka tas ir nežēlīgi, jo tiek iznīcinātas tik daudz dzīvās radības -  putnu ligzdiņas (pat redzējām kā dīķī meža pīle vij ligzdiņu), kukaiņi, kas tikko modušies un vēl daudz sīku radībiņu.

 

{pic:11}

 

{pic:12}

 

{smallpic:13}

 

{pic:14}

 

{pic:15}

 

 

Kā jūs domājat vai kūlas dedzināšana ir vajadzīga, vai tomēr tā nodara vairāk sliktu dabai?

 

Vai paši dedzināt veco zāli?